Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Četrtek,
27. 12. 2007,
9.18

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Četrtek, 27. 12. 2007, 9.18

8 let, 1 mesec

Najsvetlejša kar domača zvezda

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
V članski tekmi Dneva slovenske košarke v Novem mestu je Vzhod z rezultatom 138:133 ugnal zahodne tekmece.

Da obrambe ni v slovarju tekem zvezd je sicer znano že lep čas. Novomeška revija slovenske košarke je to zgolj potrdila, na kar kaže že končni rezultat. Dovolj zgovoren je tudi podatek, da sta selekciji Vzhoda in Zahoda že v prvi četrtini skupaj dosegli kar 76 točk, na prvo osebno napako pa je bilo treba čakati skoraj 14 minut. A to so ljubitelji košarke, ki so napolnili hram dolenjske košarke, tudi pričakovali. Nekoliko bolj nejevoljni so bili ob številnih zgrešenih poizkusih v uvodnih minutah. Zvezdniki slovenskih igrišč so se nato le uigrali in publiki ponudili nekaj atraktivnih potez. Rezultatsko prednost je imel vseskozi Vzhod. Zahod je se v nekoliko bolj odločen lov podal šele v zadnji četrtini, ko pa je bilo že prepozno.

Nagrado za najkoristnejšega igralca si je prislužil domačin Jure Balažič, ki je v 27 minutah dosegel prav toliko točk, v statistiko pa so mu vpisali še 4 skoke in 6 podaj. "Rad imam takšne tekme, saj lahko igramo bolj sproščeno. Vesel sem tudi, da sem nekoliko izstopal, predvsem zato, ker sem igral doma," je dejal Balažič in dodal, da bi se zvezdniških trenutkov kmalu rad veselil tudi v dresu Krke.

Zvezde zasenčil (M)ilič

Sicer pa je bil posebne pozornosti deležen Marko Milič, ki je sklenil reprezentančno kariero. Ob tej priložnosti so mu organizatorji v spomin preklicali ducat let staro zabijanje na "All-stars" tekmi v ljubljanskem Tivoliju. Milko je tedaj preletel in zabil čez hondo. Mejo (ne)mogočega pa je tokrat izenačil oziroma presegel Mičo Ilič. Slovenec na študiju v Nemčiji (tam igra v tretji ligi) je ob navdušenju dvorane prav tako zabil čez avtomobil (opel).

Kot vselej, sta v železni repertoar tekme zvezd sodili tudi tekmovanji v zabijanju in metih za tri točke, programu pa se je pridružil še najmlajši brat - košarkarski poligon oziroma Planetov Basket Master. V soočenju ostrostrelcev je najbolj mirno roko ohranil Hrvat Robert Troha. Med dokaj neprepričljivimi zabijalci je bil najbolj spreten Milan Sebič, ki si košarkarski kruh služi pri Alposu. Na poligonu pa je bil najbolj spreten in tudi najhitrejši član Krke Rene Žvan.

Na parketu tudi Smodiš

Dan slovenske košarke so pri krovni organizaciji izkoristili tudi za podelitev priznanj najboljšim v minuli sezoni. Po novinarski oceni je bil najboljši košarkar minulega prvenstva član Heliosa Robert Troha. Nagrado za najboljšega trenerja je prejel njegov nekdanji "poveljnik" Memi Bečirovič, v novi sezoni strateg Uniona Olimpije. Najboljši košarkar do 20 let (Gašper Vidmar) se podelitve ni udeležil, kot tudi ne Matjaž Smodiš, ki si je po mnenju sedme sile prislužil naziv najboljšega slovenskega košarkarja. Člana moskovskega CSKA je na parketu "domače" dvorane nasledil kar njegov sin Kristjan. Posebno nagrado za prispevek k razvoju slovenske košarke so pri KZS namenili še Delovemu novinarju Stanetu Trbovcu.

Sicer pa je bilo v dvorani Leona Štuklja, v kateri so košarkarji Krke pred leti gostili celo evroligaško druščino, pestro že vse od poldneva. Zahod in Vzhod sta se namreč pomerila že v mlajših kategorijah. Primat je pripadel "vzhodnjakom", saj je bil Zahod uspešnejši le v kategoriji pionirjev (74:72). Pri mlajših pionirjih je bila zmaga Vzhoda najbolj prepričljiva (90:59). Pri kadetih je bil končni rezultat 73:63, na tekmi kadetov 73:63, medtem ko pa se je mladinski obračun končal z rezultatom 72:61.


Izidi Dneva slovenske košarke:

Najkoristnejši igralec (MVP): Jure Balažič (Krka)

Zmagovalec v metanju trojk: Robert Troha (Helios)

Zmagovalec v zabijanju: Milan Sebič (Alpos Šentjur)

Zmagovalec spretnostnega poligona Planetov Basket master: Rene Žvan (Krka)

Najboljši v sezoni 2006/07: Matjaž Smodiš (najboljši slovenski igralec), Memi Bečirović (najboljši trener), Robert Troha (najboljši košarkar lige UPC Telemach), Gašper Vidmar (najboljši igralec do 20 let).

Ne spreglejte