Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Ponedeljek,
11. 9. 2017,
17.22

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,83

1

Natisni članek

Igor Kokoškov Goran Dragić Goran Dragić Nikola Vučević EuroBasket 2017

Ponedeljek, 11. 9. 2017, 17.22

6 let, 7 mesecev

Najprej doživel blamažo, nato povzdignil Slovence

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,83

1

Nikola Vučević | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Glavni akterji evropskega prvenstva v košarki so dodobra vstopili v izločilne boje, iz teh pa so že izpadli Črnogorci. Proti naslednjemu tekmecu Slovenije, reprezentanci Latvije, so doživeli visok poraz. Prvi mož ekipe Nikola Vučević, zvezdnik NBA-ekipe Orlando Magic, je po tekmi izpostavil, da ima Slovenija vse potrebno, da preskoči Latvijo.

Rezultat 100:68 pove, da smo v osmini finala EuroBasketa spremljali igro mačke z mišjo. Latvijci so povsem dotolkli Črno goro. Ko je začela razlika naraščati, je črnogorska obramba povsem popustila.

Hitra in agresivna igra je Črnogorcem povzročila ogromno preglavic. Njihov prvi zvezdnik Nikola Vučević je sicer dosegel 16 točk ter zbral devet skokov, vendar je bilo to krepko premalo za razpoložene Latvijce, ki so zadeli kar 15 trojk.

Prijatelji v slovenski reprezentanci, ki jih ceni

Dragić in Kokoškov sta prijatelja Nikole Vučevića. Oba zelo ceni. | Foto: Vid Ponikvar Dragić in Kokoškov sta prijatelja Nikole Vučevića. Oba zelo ceni. Foto: Vid Ponikvar Čeprav so prikazali odlično predstavo, pa je dal Vučević, ki uspešno igra v ligi NBA za Orlando Magic, v četrtfinalu prednost naši izbrani vrsti: "Slovenija je favorit. Igra kot ekipa. Ima sijajnega selektorja Igorja Kokoškova, ki je moj dober prijatelj. Prav tako je tu moj prijatelj Gogi (Goran Dragić, op. a.), ki na tem prvenstvu igra odlično, morda najbolje od vseh košarkarjev. Potem imate še mladega Luko Dončića. Latvijci so močni in centri bodo morali pomagati, ker bodo morali paziti na Kristapsa Porzingisa. Verjamem, da ima Slovenija vse, da lahko zmaga."

Vučević se zaveda, da ima slovenska reprezentanca več kakovosti kot črnogorska, zato naši izbrani vrsti napoveduje lepo prihodnost na tem prvenstvu.

Odvzeti jim je treba met za tri točke

Latvijci so leteli po dvorani Sinan Erdem v Istanbulu in se z rezultatom 100:68 uvrstili v četrtfinale. | Foto: Vid Ponikvar Latvijci so leteli po dvorani Sinan Erdem v Istanbulu in se z rezultatom 100:68 uvrstili v četrtfinale. Foto: Vid Ponikvar O receptu, po katerem bi Latvijci lahko v torek padli, je dejal: "Če bi ga poznal, ne bi izgubili za 30 točk (smeh, op. a.). Ekipa se veliko osredotoča na Porzingisa, vendar se lahko razigrajo tudi drugi. Odvzeti jim je treba met za tri točke. Ko se razigrajo, imajo potem prostor še za prodor. Neugodna ekipa so. Če bo Slovenija igrala agresivno od začetka in v napadu zbrano, potem se bo ustvaril prostor za prodore branilcev, ki bodo lahko razširili igro."

Prav Porzingis, član New York Knicks, je prvi strelec Latvije - v 26,4 minute v povprečju dosega 21,8 točke -, z 221 centimetri pa je odličen tudi pri metih za tri točke, ki jih meče 44-odstotno.

Slovenija in Latvija se bosta pomerili v torek v večernem četrtfinalnem obračunu (20.30), zmagovalec dvoboja pa se bo v polfinalu srečal z zmagovalno ekipo iz dvoboja med favorizirano Španijo in Nemčijo.

 
Ne spreglejte