Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Nedelja,
8. 5. 2011,
20.34

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Goran Jagodnik Maribor Union Olimpija

Nedelja, 8. 5. 2011, 20.34

8 let

Najhujši poraz Olimpije v zadnjih letih

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Košarkarji Uniona Olimpije so v tej sezoni premagali evropskega prvaka Panathinaikos, v soboto pa izgubili proti nič kaj konkurenčnemu Mariboru. Pri Olimpiji se zavedajo, da je bil poraz sramoten.

Maribor, ki spada med najslabša moštva lige za prvaka, je v soboto priredil prvovrstno senzacijo. Pred domačimi navijači je spravil na kolena evroligaško Olimpijo, ki je po dveh dobrih predstavah – Elektro je premagala za skoraj štirideset, Helios pa za trideset točk -, kakršne se od nje tudi pričakuje, vnovič padla na slovenski sceni. In v ljubljanskem taboru priznavajo, da je to sramota. ''To se nam dogaja že vso sezono. V sredo recimo igramo solidno predstavo, čez nekaj dni pa pokažemo povsem katastrofalno igro. Maribor je med slabšimi ekipami v ligi za prvaka, a nas je premagal. Če bi igrali še eno četrtino več, ne bi zmagali. Vsaj takšen sem imel občutek. Imamo težave proti ekipam, ki igrajo bolj divjo košarko – ulično. Dobimo preveč lahkih košev,'' je nič kaj dobre volje razlagal kapetan Olimpije Goran Jagodnik.

Zeleno-beli so v tej sezoni celo premagali sloviti Panathinaikos, ki se je v finalu evrolige prek Maccabija še šestič v zgodovini zavihtel na evropski prestol, doma pa se težko skoncentrirajo proti slabše rangiranim nasprotnikom, ki bi morali padati kot po tekočem traku. ''Vsi se strinjamo, da je to morda najhujši poraz Olimpije v zadnjih letih. Dvakrat smo bili enakovreden tekmec Panathinaikosu. Takrat smo bili v formi in zelo motivirani – tako kot so sedaj slovenske ekipe proti nam. Igrajo sproščeno, ravno tako smo mi takrat in premagali evropske prvake,'' je podal primerjavo še Jagodnik, ki je trdno odločen, da je bilo konec razprodaje ugleda najbolj prepoznavne košarkarske blagovne znamke v Sloveniji.

Ne spreglejte