Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
1. 3. 2016,
16.09

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Goran Dragić Goran Dragić Saša Vujačić Beno Udrih NBA

Torek, 1. 3. 2016, 16.09

8 let

Najboljši večer Dragića in Miamija v klubski zgodovini (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Slovenski košarkarski legionar Goran Dragić je v ligi NBA Miamiju do prepričljive zmage nad Chicagom pomagal s 17 točkami. Njegov rojak Saša Vujačić je z New Yorkom doživel visok poraz v Portlandu.

Navijačem Miamija se je smejalo, ko so v noči na sredo na delu proti Chicagu spremljali ljubljence. Heat so zlahka odpravili Chicago Bulls (129:111). V napadu so blesteli, njihov met iz igre pa je znašal nadpovprečnih 67,5 odstotka. S tako visokim se košarkarji Miamija v klubski zgodovini niso še nikoli pohvalili, proti Chicagu pa so zadevali skoraj vse, kar so si zamislili.

Miami je dosegel največ točk v tej sezoni (129), njegov odstotek iz igre pa je bil tako veličasten, da so statistiki po srečanju postregli s podatkom, da je bil najvišji na parketih lige NBA v zadnjih 18 letih. Iz igre so zadeli 52 od 77 metov. Pred šestimi leti so z natanko enakim odstotkom meta zablesteli Utah Jazz, za boljši dosežek pa je treba odpotovati v daljno leto 1998, ko so imeli vroč strelski večer igralci Los Angeles Clippers in zadeli 69,3 odstotka vseh metov iz igre. Prejšnji rekord v natančnosti metov iz igre si je v tej sezoni lastila ekipa San Antonio Spurs (61,8 odstotka) na srečanju s Philadelphio (7. december 2015).

Slovenski košarkar Goran Dragić je odigral skoraj 35 minut in prispeval dvojni dvojček. K 17 točkam je dodal 11 podaj, bil pa je šele peti najboljši strelec gostiteljev. Prvi strelec večera je postal center Hassan Whiteside, ki je s 26 točkami dosegel rekord kariere. Pri gostiteljih je ponovno manjkal Chris Bosh. Odkar ga ni, je Miami na sedmih tekmah vknjižil pet zmag in le dva poraza.

Chicago je pet minut do konca zaostajal le za šest točk (102:108), v končnici pa močno popustil in izgubil za 18 točk. Biki so z novim porazom izpadli iz kroga najboljše osmerice na zahodu, tako da je vprašljiva njihova udeležba v končnici lige NBA. Po treh srečanjih, ki jih je izpustil zaradi zdravstvenih razlogov, se je na parket vrnil prvi as Chicaga Derrick Rose in dosegel enako število točk kot Dragić (17).

Bojevniki so se brez poškodovanega Curryja namučili

Vodilni Golden State se je doma namučil proti Atlanti. Zmago si je priigral šele po podaljšku. Dvoboj je razkril ogromno pomembnost Stephena Curryja za moštvo branilcev naslova. Prvi "ostrostrelec" lige je izpustil nastop zaradi poškodbe levega gležnja, breme prvega strelca pa je nase prevzel Klay Thompson in upravičil pričakovanja s 26 točkami.

Bojevniki so s 43. zaporedno domačo zmago v rednem delu lige NBA izboljšali klubski rekord. Če bodo v noči na petek pred domačim občinstvom premagali še Oklahomo City, bodo izenačili dosežek, ki ga je pred 21 leti postavil Chicago. Biki so takrat na krilih Michaela Jordana med 30. marcem 1995 in 4. aprilom 1996 prednost domačega parketa izkoristili kar 44-krat zapored. Zanimivo je, da je Golden State zadnji poraz v domači dvorani Oracle Arena doživel prav proti Chicagu. Lani so v napetem dvoboju, ki je potekal 11. januarja 2015, izgubili s 111:113.

Ne spreglejte