Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Četrtek,
7. 8. 2014,
15.04

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Zoran Dragić Jaka Klobučar Jure Zdovc statistika Goran Dragić Goran Dragić Erazem Lorbek

Četrtek, 7. 8. 2014, 15.04

8 let, 1 mesec

Najbolj leti mlajši Dragić

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V sklopu priprav na svetovno prvenstvo je slovenska košarkarska reprezentanca odigrala sedem obračunov, na katerih je selektor Jure Zdovc med izbranci porazdelil minute na parketu.

Po sedmih odigranih tekmah je slovenska košarkarska reprezentanca na polovici pripravljalnih tekem. Na dveh so morali naši igralci priznati premoč nasprotniku, obakrat pa so bili na Kitajskem uspešnejši ruski košarkarji.

Na parket še nista stopila prva aduta izbrane vrste Goran Dragić in Erazem Lorbek. Prvi trenira po posebnem programu in se bo ekipi pridružil jutri, a bo lahko na preostalih sedmih pripravljalnih tekmah dres oblekel le trikrat. Takšna je namreč zahteva delodajalca Phoenix Suns, ki Gogiju dovoli le igranje proti Grčiji (17. avgust), Braziliji (22. avgust) in ZDA (26. avgust). Erazma Lorbka v dozdajšnjem poteku priprav ni bilo z ekipo in se ji bo po opravljeni rehabilitaciji priključil jutri.

So bili pa zato veliko minut na parketu preostali reprezentanti. Najmanj predaha je imel Jaka Klobučar, ki je igral na vseh sedmih tekmah, v povprečju skoraj 25 minut. Novi član nemškega Ulma je učinkovit tudi v napadalnih in obrambnih nalogah. Ravno on je ob odsotnosti starejšega od bratov Dragić prevzel glavno dirigentsko palico pri organizaciji napadov in več kot uspešno opravil svojo nalogo.

Učinkovit pa je prav tako mlajši Dragić. Zoran je najboljši strelec slovenske reprezentance. Na tekmo dosega po 15,2 točke, kar je daleč največ in hkrati dober pokazatelj, da v reprezentančnem dresu le še nadgrajuje odlično klubsko sezono. Mejo desetih točk je v povprečju uspelo preseči še Juretu Balažiču, Klobučarju in Domnu Lorbku, zelo blizu pa je Klemen Prepelič (9,3).

Slovenijo naslednji preizkusi čakajo med 16. in 18. avgustom, ko bo v Litvi igrala proti Novi Zelandiji, Grčiji in domači izbrani vrsti.

Ne spreglejte