Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Torek,
21. 2. 2017,
19.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,05

Natisni članek

Gašper Okorn Union Olimpija pokal Slovenije

Torek, 21. 2. 2017, 19.00

6 let, 6 mesecev

Trener Olimpije Gašper Okorn po osvojeni pokalni lovoriki

Na to je čakal deset let

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,05
Gašper Okorn | Foto Martin Metelko/Sportida

Foto: Martin Metelko/Sportida

Po treh letih in pol čakanja so pri košarkarskem klubu Union Olimpija le prišli do lovorike, v preteklosti so se te kar lepile nanjo. "Deset let sem čakal na to," pa je po osvojenem slovenskem pokalu povedal trener zeleno-belih Gašper Okorn, ki bo poskušal zeleno-bele popeljati tudi do državnega naslova, ki ga Olimpija ni osvojila vse od leta 2009.

Superpokal je bil do nedelje zadnja lovorika, ki jo je osvojila Olimpija. To se je zgodilo oktobra 2013. Nato so Ljubljančani čakali tri leta in pol, da so domov spet prinesli eno izmed lovorik.

Ob koncu pokala so preskočili Helios, Zlatorog in nazadnje po podaljšku še Krko (86:81) ter osvojili 20. naslov pokalnega prvaka.

"Po dolgem času smo odnesli lovoriko in to največ šteje"

"Tudi tokrat so zadevali nekaj nemogočih trojk. Matic Rebec je eno zadel z moje klopi prek rok." | Foto: Martin Metelko/Sportida "Tudi tokrat so zadevali nekaj nemogočih trojk. Matic Rebec je eno zadel z moje klopi prek rok." Foto: Martin Metelko/Sportida "Od torka smo suvereno odpravili tako Helios kakor tudi Laško. Krko smo imeli vso tekmo pod nadzorom. Odšli smo na +15 in potem še enkrat na deset točk prednosti. A smo na koncu nespametno zapravili naskok, sicer bi zmagali že prej. V celoti gledano smo bili boljši. To smo pokazali tudi v podaljšku, čeprav je Krka s trojko Erjona Kastratija povedla. Tekmece je nad zemljo držal izključno met z razdalje, enako je bilo tudi dan prej proti Hopsom. Tudi tokrat so zadevali nekaj nemogočih trojk. Matic Rebec je eno zadel z moje klopi prek rok. Imeli smo večjo širino. Po dolgem času smo odnesli lovoriko in to največ šteje," je bil trener Olimpije Gašper Okorn po zmagi vidno zadovoljen.

Olimpija je imela v nedeljo nadzor nad dogodki v domžalski dvorani, v svojih vrstah pa zelo razpoloženega Nikolo Jankovića, ki je dosegel 33 točk. A so izbranci Okorna skoraj nespametno zapravili večkratno prednost in na koncu morali priti do zmage v podaljšku.

"Rekel sem si, da ne bom še enkrat čakal toliko časa"

"Rekel sem si, da ne bom še enkrat čakal toliko časa. To vzamem in imam mir." | Foto: Martin Metelko/Sportida "Rekel sem si, da ne bom še enkrat čakal toliko časa. To vzamem in imam mir." Foto: Martin Metelko/Sportida "Fantom sem dejal, da so oni tisti, ki so to izsilili. Imamo dodatnih pet minut, naj bodo naše. Ni bilo lahko, ker tisti, ki se vrne, pride do določene prednosti. V pravem trenutku smo zaprli poti do koša in na drugi stani zadeli, kar je bilo treba," je Okorn povedal, kaj je fantom dejal pred vstopom v zadnjih pet minut.

Ob veliki zmagi se je nemudoma spomnil, kako so se mu v preteklosti iz rok izmuznile lovorike – na čelu Olimpije je bil namreč v sezoni 2006/07: "Deset let si čakal, sem si sprva dejal. Z Olimpijo sem takrat izgubil oba finalna obračuna, v čudnih časih in okoliščinah. Rekel sem si, da ne bom še enkrat čakal toliko časa. To vzamem in imam mir. V tej dvorani (Domžale, op. a.) se mi dogajajo same norosti. Tu sem izgubil finale z 2:3, Olimpijo v polfinalu izločil s pretepaškimi vložki. Zdaj ta pokal ... Vse se vrti okoli Komunalnega centra. Človek ne ve povsem dobro, kaj bi sploh rekel," se je zasmejal Okorn.

Kako je Gregor Hrovat polil trenerja Okorna

"Smo daleč najcenejša Olimpija. Bijemo svojo bitko v realnem času in prostoru"

"Smo omejeni, imamo mogoče krajšo klop kot nekdanje Olimpije, smo daleč najcenejša Olimpija, morda tudi najmanj kakovostna." | Foto: Martin Metelko/Sportida "Smo omejeni, imamo mogoče krajšo klop kot nekdanje Olimpije, smo daleč najcenejša Olimpija, morda tudi najmanj kakovostna." Foto: Martin Metelko/Sportida Trenutni igralski kader z bližnjo preteklostjo, v kateri se je govorilo le o denarju in dolgu, ni bil obremenjen, saj je zasedba skoraj v celoti prevetrena. Le Gregor Hrovat je že nekaj časa tukaj in je tri leta čakal, da se je z Olimpijo veselil kakšnega naslova.

"Mi, ki smo novi, smo neobremenjeni, razen vodstva. Za nadaljevanje je ta naslov pomemben. Da vemo, da smo na pravi poti. Igralcem sem dejal, da lahko postanemo ekipa. Nismo še, ampak lahko postanemo. Smo omejeni, imamo mogoče krajšo klop kot nekdanje Olimpije, smo daleč najcenejša Olimpija, morda tudi najmanj kakovostna. Bijemo svojo bitko v realnem času in prostoru. Tudi boljše Olimpije so izgubljale finale pokalnega obračuna. Mi smo ga dobili. V prvenstvu bo drugačna zgodba. Obračamo se že tja, ligo ABA pa želimo v miru pripeljati do konca," je sklenil Okorn.

Ne spreglejte