Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Nedelja,
26. 6. 2016,
21.26

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,03

Natisni članek

San Antonio Spurs

Nedelja, 26. 6. 2016, 21.26

6 let, 7 mesecev

San Antonio Spurs želi preveriti pripravljenost 32-letnega slovenskega košarkarja

Moštvo iz lige NBA poklicalo Erazma Lorbka

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,03
Erazem Lorbek | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Po dveh letih tekmovalnega premora zaradi poškodb se na parket, kot kaže, vrača Erazem Lorbek, ki naj bi odpotoval v Ameriko k NBA-moštvu San Antonio Spurs, kjer želijo preveriti, v kakšni formi je slovenski košarkar.

Od junija 2014 Erazem Lorbek ni več stopil na parket. Avgusta tistega leta je prekinil pogodbo z Barcelono in v zadnjih dveh sezonah saniral poškodbe.

Po poročanju My San Antonio Express bo 32-letni Lorbek odpotoval k San Antonio Spurs, kjer si trener Gregg Popovich in italijanski pomočnik Ettore Messina, trener Lorbka v Moskvi pri CSKA, želita preveriti pripravljenost 210 centimetrov visokega krilnega centra. Če bo zadovoljil, bo mogoče nastopil v poletni ligi.

Najstarejši od treh bratov Lorbek je s slovensko reprezentanco nastopil na treh evropskih prvenstvih, zadnjič leta 2011. | Foto: Vid Ponikvar Najstarejši od treh bratov Lorbek je s slovensko reprezentanco nastopil na treh evropskih prvenstvih, zadnjič leta 2011. Foto: Vid Ponikvar

Za zdaj le v Evropi

Lorbek je do zdaj, z izjemo študija na univerzi Michigan State, vso kariero preigral v Evropi. Leta 2005 ga je kot 47. na naboru lige NBA izbral klub Indiana Pacers in njegove pravice menjala z Ostrogami v zameno za Georgea Hilla in pravico izbora na naboru leta 2011, ko so se pri San Antoniu odločili za svojega novega zvezdnika Kawhija Leonarda.

Pred poškodbo je bil Lorbek eden najboljših visokih evropskih košarkarjev. Z Barcelono, kjer je igral od leta 2009 do 2014, je bil leta 2010 evroligaški prvak.

Dva Slovenca že do naslova

Pri San Antoniu sta v preteklosti že igrala dva slovenska košarkarja – Rašo Nesterović in Beno Udrih, oba pa sta z Ostrogami veselila naslova. V eri Popovicha, ki na klopi sedi od leta 1996, so se Ostroge veselile že petih šampionskih prstanov lige NBA.

Ne spreglejte