Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Četrtek,
29. 9. 2016,
13.13

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,35

Natisni članek

Sandi Čebular Matic Rebec superpokal Slovenije Krka Helios Suns

Četrtek, 29. 9. 2016, 13.13

6 let, 6 mesecev

"J... moraš imeti, da to narediš" #video

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,35

Foto: Vid Ponikvar

V slovenskem košarkarskem prostoru smo pozdravili novega in hkrati starega prvaka superpokala. Košarkarji Krke so lovoriko osvojili po trojki Matica Rebca, najkoristnejši košarkar pa je postal Sandi Čebular.

Superpokalna tekma je imela dva "obraza". Večji del tekme so imeli nadzor nad dogodki košarkarji Helios Suns, ki pa so nato naleteli na težavo z imenom conska obramba.

Igralci Krke so se po zaostanku za 13 točk vrnili v igro za zmago. Sekundo pred koncem so po zaslugi nore trojke Matica Rebca slavili z 81:78 in petič v zgodovini osvojili superpokal.

"Brez soigralcev mi ne bi uspelo"

"Helios je vso tekmo vodil. Na koncu smo s consko obrambo prelomili tekmo. Morda smo imeli na koncu tudi nekaj sreče in ne bi bilo nezasluženo, če bi zmagal Helios. Ekipe so zelo izenačene. Odločale bodo malenkosti. Tudi mi imamo novo ekipo. Ne 'čutimo' se še na parketu in ta tekma je dobra popotnica za naprej," je po tekmi povedal Sandi Čebular, ki se je že lani v dresu Tajfuna veselil te lovorike.

Novi član Krke, ki se lahko pohvali, da je bil v že vseh največjih slovenskih klubih, je bil na koncu izbran za najkoristnejšega košarkarja superpokala (MVP). Dosegel je 14 točk in v statistiko vpisal pet podaj, v ključnih trenutkih pa približal Krko, ki je že visoko zaostajala.

"Zahvala gre vsem soigralcem. Brez njih mi ne bi uspelo," je po nazivu MVP dejal Čebular.

"Vsa čast Rebcu"

"V zraku sem videl, da je žoga v dobrem loku," je o zmagovitem metu Matica Rebca dejal Sandi Čebular. | Foto: Vid Ponikvar "V zraku sem videl, da je žoga v dobrem loku," je o zmagovitem metu Matica Rebca dejal Sandi Čebular. Foto: Vid Ponikvar Nekdanji slovenski reprezentant se je nato dotaknil zadnjega napada. Pripravljen je bil, če bi žoga prišla do njega: "Super se je izteklo. Pomembno je, da je ekipa zmagala. Pričakoval sem, da se bo Matic odločil za met, zato sem šel na skok. V zraku sem videl, da je žoga v dobrem loku, in predvideval, da bi lahko šla notri. Imeli smo tudi nekaj sreče, ker je bil met težak, a vsa čast Maticu. J... moraš imeti, da to narediš."

Pri Krki časa za veselje ne bodo imeli, saj je pred njimi neizprosen ritem tekem. Že v soboto se bodo pomerili v ligi ABA s Karpoš Sokolom iz Skopja, v osmih dneh pa odigrali kar pet tekem.

"V ligi ABA bodo tri, štiri ekipe izstopale, sicer pa pričakujem izenačeno ligo. Preostalih ekip še ne poznam. Upam, da bomo v zgornji sredini lestvice. Bolj kot na to se bomo osredotočali na svojo igro. Reprezentanti so se nam pred kratkim priključili. Tudi preostali igralci smo novi. Potrebujemo čas, da se uigramo. Odlično se razumemo in verjamem, da bomo iz tekme v tekmo boljši," razlaga Čebular. Upa, da bo v dresu Krke le dočakal naslov državnih prvakov, kar mu pri Olimpiji, Heliosu, Slovanu in Tajfunu ni uspelo.

Ne spreglejte