Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Torek,
22. 9. 2015,
22.14

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Dejan Mihevc Tajfun liga ABA

Torek, 22. 9. 2015, 22.14

8 let

Mihevc: Parker je edina prava neznanka

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Tajfun bo po odlični sezoni, v kateri je nekoliko presenetljivo osvojil naslov državnega prvaka, letos stopil razen višje in zaigral na dveh močnih frontah. Trener Dejan Mihevc se veseli izziva.

Šentjur, od koder prihaja državni prvak Tajfun, šteje manj kot pet tisoč prebivalcev. V novi sezoni bo ekipa po zaslugi odlične prejšnje sezone igrala na dveh močnih frontah – ligi ABA in novonastalem Fibinem evropskem pokalu.

"Priprave smo izpeljali po načrtu. Bilo je nekaj poškodb in odsotnosti, vendar je to sestavni del športa. Vse priprave, do zadnje pripravljalne tekme, smo odigrali brez organizatorja igre, ker sta bila poškodovana Bartož in Tomić, Clark pa je zelo pozno prišel iz Amerike," je po koncu pripravljalnega obdobja dejal trener Dejan Mihevc.

Trenerji vedno ponavljajo, da so poškodbe sestavni del športa, tudi Mihevc, ki želi v tem najti pozitivne stvari.

"Skoraj na vseh tekmah nam je manjkalo štiri, pet košarkarjev. Vsak trener si želi imeti na voljo vedno vse, vendar poskušam v vsaki stvari poiskati dobre stvari, tudi tukaj jih je nekaj. Na primer nekateri igralci so morali igrati na nekaterih drugih položajih, videli smo, kako so se odzvali. Ne nazadnje se lahko ob poškodbah med sezono pojavijo podobne razmere," se zaveda, da se lahko med sezono zgodi kaj podobnega.

Želja je bila tudi ostanek Lelića, vendar …

V primerjavi z lansko, šampionsko sezono moštva niso veliko spreminjali. Dva odhoda so nadomestili s štirimi prihodi, saj liga ABA in evropski pokal pomenita stopničko naprej skoraj za vse člane Tajfuna. Ob dveh odhodih je najbolj bolelo slovo Đorđeja Lelića, ki je bil lani eden od glavnih nosilcev igre.

"Želja je bila, da bi ostal čim večji del lanske ekipe. To nam je uspelo, poskušali pa smo dodati igralce, ki bodo to ekipo naredili še močnejšo. Vse igralce, ki smo si jih želeli, smo tudi pripeljali. Zagotovo bi si želel, da bi na primer od lani ostal Lelić, vendar je že, preden je bilo sploh jasno, kje bomo igrali, podpisal za Helios," so Domžalčani izkoristili zmedo po koncu sezone, ko se ni natančno vedelo, kakšna bo usoda lige ABA.

Lelića bo poskušal nadomestiti lani ena od glavnih ovir v finalu prvenstva, takrat v sresu Rogaške, Sandi Čebular, ki se znova vrača v ligo ABA, kjer je že igral za Olimpijo in Helios.

"Glede na pogoje, ki jih imamo, smo sestavili optimalno ekipo. Večina igralcev s tako visoke ravni še nima izkušenj, ima pa na drugi strani vsekakor ambicije. Kar lahko rečem po pripravljalnem delu: to, kar smo iskali, zdrav značaj in pripadnost klubu, smo v okrepitvah tudi našli. Boljšo ekipo bi težko sestavili," je s kadrovanjem zadovoljen 37-letni Mihevc.

Parker edina prava neznanka

Ob Clarku bo tudi v letošnji zasedbi še en Američan, Jacob Parker, ki prihaja naravnost z univerze, zanj bo Tajfun prvi stik s profesionalno košarko.

"Parkerja nam je priporočil Boris Gorenc. Mogoče je on edina malo večja neznanka v klubu, saj so bile preostale okrepitve že stari znanci s slovenskih parketov. Za zdaj lahko rečem, da smo s Parkerjem, vsaj glede značaja, zadeli, ali se bo odzval in postal prava okrepitev, pa bo pokazal čas," je o 22-letnem in 198 centimetrov visokem krilnem košarkarju dejal Mihevc.

Ritma dveh tekem na teden se veselijo

Tajfun je pred novo sezono odigral kar 12 pripravljalnih tekem in vpisal pet zmag.

"Tudi lani smo igrali po dve tekmi na teden, vendar ne na tako visoki ravni. Tega ritma se naravnost veselimo. Vsi imamo radi tekme in to je lahko le korak naprej in izziv več, zato smo tudi v pripravah odigrali več tekem z močnejšimi nasprotniki," je pojasnil, zakaj so bo Mega Leks v ligi ABA odigrali največ pripravljalnih tekem.

Tekma s Krko bo pravi test

Počitka pred uradnim začetkom ne bo veliko, saj jih v soboto že čaka prvi boj za lovorike, v superpokalu proti Krki.

"Superpokal bo spet zgodovinska prelomnica za klub, saj ga do zdaj še nikoli nismo igrali. Uporabil bom že obrabljeno frazo: na takšnih tekmah se ne igra, ampak zmaguje. Krka ima več izkušenj, saj je redna udeleženka superpokala, bomo pa tudi mi imeli svoje priložnosti. Krka ima zelo močno ekipo. Tekma z njimi bo za nas pravi preizkus za naprej, saj imajo Novomeščani vsekakor ekipo za zgornji del lige ABA," je o možnostih svoje ekipe prepričan Mihevc, ki se zaveda, da zdaj niso več neznanka na slovenskem košarkarskem zemljevidu.

"Na nas zdaj nihče več ne gleda kot na presenečenje. Mi se svoje vloge ne bojimo, seveda pa tudi ne letimo previsoko, da bi morali biti vsako leto državni prvaki, a želimo vseeno končati visoko," ne popuščajo v zagnanosti, s katero so lanski odlični prvi del državnega prvenstva, ko so izgubili le eno tekmo, kronali s končnim naslovom.

Ne spreglejte