Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Četrtek,
21. 6. 2012,
19.30

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Miami Heat Kevin Durant LeBron James

Četrtek, 21. 6. 2012, 19.30

8 let

Miami prvak, ponižali OKC, MVP finala James

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Miami Heat so drugič prvaki lige NBA. MVP finala LeBron James ima prvi prstan. Na peti tekmi so za 4:1 ponižali Oklahomo City Thunder (121:106). Trojni dvojček Jamesa, sedem trojk Mika Milerja.

V American Airlines Areni je odmevala We are the champions. Novi prvaki košarkarske lige NBA so Miami Heat. V velikem finalu so Oklahomo City Thunder premagali s 4:1 v zmagah. Do zadnje so prišli na spektakularen način. Tekmeca so zmleli! Dvanajst minut do konca so dosegli stotico in vodili za 24 točk (samo v tretji četrtini so dali 36 točk)!

Igrali so kolektivno igro, v napadu in obrambi, nasprotnik pa jim je podlegel tudi psihično. Za izid 121:106 je LeBron James dosegel trojnega dvojčka (26 točk, 13 podaj in 11 skokov), Chris Bosh je dodal 24 točk, Mike Miller je navdušil s sedmimi trojkami (zgrešil je le eno), Dwyane Wade, ki je ob Udonisu Haslemu prvak drugič, je finale končal z 20 točkami.

Kevin Durant je bil 32 točkami najboljši igralec gostov, ki so v finalni seriji povedli z 1:0, nato pa izgubili štiri zaporedne dvoboje. Po izenačenih prejšnjih srečanjih so igralci Miamija na peti tekmi prišli do visoke prednosti že pred zaključkom in James, Wade ter Bosh zadnje tri minute in sekundo sploh niso več igrali. Izpostavimo, da je Russell Westbrook dal 19 točk, a je zadel le štiri od 20 metov iz igre.

James: Ta naslov mi pomeni vse

"Ta naslov mi pomeni vse. Ko sem zapustil Cleveland, sem sprejel težko odločitev, a sem razumel, kakšna je moja prihodnost ... Vedel sem, da bo prihodnost v Miamiju svetla. Izpolnile so se mi sanje. Zdaj je vse poplačano," je v prvi izjavi po svojem prvem osvojenem prstanu dejal James. "Spremenil me je lanski finalni poraz. Pogledal sem se v ogledalo in postal drugačen."

Dvignil ni le pokala za prvaka, ampak tudi za najbolj koristenega igralca finala (MVP). Kaj je naprej pomislil, ko se je iztekla ura? "Bil je že čas, hudiča. Bil je že čas!" Trikratni MVP rednega dela sezone je svoj tretji finale končal s povprečjem 28,6 točke, 10,2 skoka in 7,4 asistence.

Wade je po finalu strnil: "Ves trud, vse odrekanje se je izplačalo." Predsednik ekipe Pat Riley pa se je ozrl že v prihodnost: "Verjamemo, da imamo ekipo, ki bo še dolgo v vrhu, ki se bo vračala na prestol. Upam, da smo začeli nekaj lepega."

Ne spreglejte