Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sreda,
20. 4. 2011,
11.27

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Union Olimpija

Sreda, 20. 4. 2011, 11.27

8 let

Markoti je karantena zbistrila glavo

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Na splošno je celotna ekipa Uniona Olimpije pokazala bistveno drugačen obraz proti Krki v polfinalu lige NLB kot na zadnjih tekmah državnega prvenstva. Veliko bolj motiviran je bil tudi Damir Markota.

Od prvih desetih točk Uniona Olimpije proti Krki jih je Hrvat v ljubljanskem dresu Damir Markota dosegel kar osem. Kot lev se je za slovenski klub boril tudi v obrambi, kar smo morda na prejšnjih tekmah pri njemu nekoliko pogrešali. "Priznam, bila je kriza, kot jo imamo prav vsi. Najbolj pomembno je bilo, da smo zmagali in da smo kot ekipa zaustavili Krko pri vsega 57 točkah. V polfinalu se je pokazalo, katera ekipa je boljša. Če Olimpija igra na evroligaški ravni, potem Krka nima možnosti za uspeh," je poln optimizma po koncu tekme povedal Markota.

"Sicer mi veliko stvari pade v glavo, tam pa sem bil izoliran"

Da je igral proti Novomeščanom na bistveno višji ravni, je po njegovem mnenju tudi "kriva" karantena. Košarkarji Uniona Olimpije so se namreč dan pred tekmo umaknili na Brdo: "Zame je bila karantena zadetek v polno, saj mi sicer veliko stvari pade v glavo, tam pa sem bil izoliran. Z ekipo se družimo, moj cimer je Goran Jagodnik in veliko se pogovarjava." Neizprosen boj pa ga pod obročem čaka tudi v četrtek proti Partizanu, ki ima še bolj kakovostne visoke košarkarje. Skupaj s Šermadinijem, Boiso ter Anagonyjem bodo na veliki preizkušnji, da bodo uspešno zaustavljali prodorne košarkarje v črno-belih dresih. "Partizan igra podobno kot Krka. Košarkarji se veliko tepejo, igrajo pod koš in dobro skačejo v napadu. Najbolj pomembno bo, da se bomo spočili pred četrtkovo tekmo. Kot glavno pa moramo igrati brez pritiska ter pokazati takšno obrambo kot v polfinalu," razmišlja Markota.

Hrvaška se mora dvigniti

Tako kot slehernemu Hrvatu pa je tudi njemu žal, da na tem zaključnem turnirju ni hrvaškega predstavnika. In kako on gleda na košarkarsko stanje na Hrvaškem?

"Tukaj ni Cibone kot velike institucije, Zagreba ter Cedevite, ki sta v tej sezoni prikazala odlično košarko. Večkrat sem že poudaril, da danes igrajo prav vsi dobro košarko. Nihče ni denimo pričakoval Krke na F4 in v polfinalu smo jo komaj premagali. Žal mi je za hrvaško košarko, a je dejstvo, da se mora nujno dvigniti tako na klubski kot tudi reprezentančni ravni," je zaključil pogovor Markota.

Ne spreglejte