Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sobota,
20. 5. 2017,
10.57

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,80

Natisni članek

Evroliga Fenerbahče Real Madrid Luka Dončić Luka Dončić

Sobota, 20. 5. 2017, 10.57

6 let, 6 mesecev

Luka Dončić ni mogel skriti razočaranja #video

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,80
Luka Dončić | Foto Sportida

Foto: Sportida

Premierni stik z elitnim evroligaškim zaključnim turnirjem se za nadarjenega slovenskega košarkarja Luko Dončića in njegove soigralce ni razpletel po njihovih željah. Proti Fenerbahčeju je bil Real Madrid nemočen (75:84) in se bo v nedeljo potegoval za tretje mesto proti CSKA.

Pred polfinalnim dvobojem med Real Madridom in Fenerbahčejem so v obeh taborih govorili, da bo uspeh prinesla obramba. Videti je bilo, da so imeli košarkarji turškega moštva, ki so leteli na krilih polne dvorane svojih navijačev, več agresivnosti, ki je košarkarjem Reala delala veliko preglavic.

Za igro sta bila v njihovih vrstah razpoložena le dva igralca – Sergio Llull in Jaycee Carroll sta dosegla 28 oziroma 21 točk. Veliko upov so postavljali na Llulla, vendar ob tem pozabili, da bi morali biti razpoloženi tudi drugi košarkarji.

Vrhunci tekme Fenerbahče : Real Madrid 84:75

"Razočarani smo. Igrali smo slabo, zelo slabo."

Trikrat je vrgel iz igre in zgrešil vse tri mete. Po tekmi je bil vidno razočaran. | Foto: Sportida Trikrat je vrgel iz igre in zgrešil vse tri mete. Po tekmi je bil vidno razočaran. Foto: Sportida Povsem drugače je bilo pri Fenerbahčeju, pri katerem so si igralci porazdelili točke, prednjačil pa je Ekpe Udoh. Ob 18 točkah je v statistiko vpisal še enajst skokov in osem podaj ter tekmo končal pri statističnem indeksu 36.

Nadarjeni slovenski košarkar Luka Dončić je tekmo tokrat začel od prvega skoka za žogo, vendar ni imel svojega večera. Zgrešil je prav vse tri mete iz igre, izgubil tri žoge, sicer pa zbral tri podaje in dva skoka ter imel šele tretjič v tej evroligaški sezoni negativen statistični indeks (-5).

"Razočarani smo, ker smo igrali slabo, zelo slabo. Sergi in Jaycee sta bila edina razpoložena, preostali pa se nismo dobro odrezali. Razočarani smo. Tekma je bila težka, vendar ne bi smeli stopiti na parket na takšen način. Zame je to prvi zaključni turnir, upam, da ni zadnji. Še bi namreč rad igral v zaključku evrolige," je po tekmi povedal Dončić.

Najboljši posameznik pri Realu prav tako ni mogel verjeti, da se je tako razpletlo. Prva ekipa rednega dela evrolige je naletela na previsoko turško oviro: "Ko izgubiš na takšen način, je težko. Nismo dosegli standardov, da bi lahko odigrali takšno tekmo, zlasti proti ekipi, kot je Fenerbahče, ki kaznuje vsako napako. Njeni košarkarji so si zaslužili zmago. Naše misli se morajo zdaj obrniti proti španskemu prvenstvu."

Ne spreglejte