Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Petek,
19. 5. 2017,
10.13

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,25

Natisni članek

Real Madrid Fenerbahče Luka Dončić Luka Dončić Evroliga

Petek, 19. 5. 2017, 10.13

6 let, 6 mesecev

Pred polfinalom evrolige med Real Madridom in Fenerbahčejem

Luka Dončić je priletel in pokazal vrhunsko kakovost

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,25
Luka Dončić | Foto Sportida

Foto: Sportida

Na eni strani klub z največ lovorikami v elitnem evropskem klubskem tekmovanju, na drugi trener z največ osvojenimi naslovi. Real Madrid z našim Luko Dončićem proti trenerskemu mačku Željku Obradoviću in njegovemu Fenerbahčeju v polfinalu elitne evrolige. Srbski košarkar Nikola Kalinić, ki je član turškega moštva, je s prstom pokazal na našega vsega 18-letnega Dončića in poudaril, kako neverjeten je njegov doprinos pri velikem Realu.

Real Madrid je devetkrat že osvojil največje evropsko klubsko tekmovanje, trener Fenerbahčeja Željko Obradović pa je ta podvig sam spisal osemkrat. Petkrat mu je to uspelo s Panathinaikosom, po enkrat pa s Partizanom, Joventutom in prav z Real Madridom leta 1995. Zdaj bo na drugi strani poskušal popeljati bogati turški klub do premiernega naslova. Lani mu je spodletelo na zadnji stopnički, na kateri je bil CSKA previsoka ovira.

Zaključni turnir F4 evrolige

Polfinale
17.30, CSKA – Olympiacos
20.30, Fenerbahče – Real Madrid

"Vsaka ekipa na zaključnem turnirju ima kakovost, da osvoji lovoriko. Veseli smo, da smo del tega spektakla. Real je evroligo osvojil devetkrat, CSKA sedemkrat in Olympiacos trikrat. Za nas je to šele tretji nastop na zaključnem turnirju. A imamo možnost kot vsi," pravi Obradović.

 

Kalinič hvali Dončića in njegov prihod na evropsko sceno, Luka o tem, kako so s soigralci lačni uspeha

Ob prihodu v Istanbul je bil dobro razpoložen. Danes ga ob 20.30 čaka spopad s Fenerbahčejem, za katerim bo stala vsa dvorana v Istanbulu. | Foto: Sportida Ob prihodu v Istanbul je bil dobro razpoložen. Danes ga ob 20.30 čaka spopad s Fenerbahčejem, za katerim bo stala vsa dvorana v Istanbulu. Foto: Sportida V svojih vrstah ima tudi srbskega košarkarja Nikolo Kalinića, ki je pomemben član moštva, pred polfinalnim obračunom pa razmišlja tako: "Real ima za seboj izjemno sezono. V svojih vrstah ima Sergia Llulla, z njim pa je Luka Dončić, ki je s 17 leti priletel in pokazal vrhunsko kakovost. Zagotovo je petkrat, šestkrat rešil Real, da je prišel do zmage."

Za našega košarkarskega bisera, ki je tretji igralec Reala v evroligi, bo to krstni nastop na članskem evroligaškem zaključnem turnirju, ob prihodu v Istanbul pa je dobro razpoložen spregovoril, kje bodo prežale največje nevarnosti: "Fenerbahče bo igral pred domačim občinstvom. Ekipa ima odlične posameznike. Tu sta Bogdan Bogdanović in Bobby Dixon, potem dva orjaka Ekpe Udoh in Jan Vesely. Fenerbahče ima izjemno ekipo, ne smemo pa pozabiti trenerja, ki je košarkarska legenda. Mi smo lačni. Moramo biti agresivni. Psihološko smo pripravljeni za F4. Ne pričakujem pritiska, da se od mene pričakujejo velike stvari. Zame je to le dodatna motivacija. V polfinalu bo pomembno, da bomo zaustavili Bogdanovića in Dixona, ki sta najboljša igralca. Ključ do uspeha bosta čvrstost v obrambi in nadzor skoka."

Real Madrid in Fenerbahče sta se v tej sezoni pomerila dvakrat, vsak pa sta si razdelila izkupiček pred domačimi navijači. Tokrat bo imel vlogo domačega terena Fenerbahče, saj bo F4 gostila dvorana Sinan Erdem Dome v Istanbulu.

Ne spreglejte