Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Četrtek,
20. 7. 2017,
4.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,13

Natisni članek

Luka Dončić Luka Dončić Saša Dončić EuroBasket 2017 Anthony Randolph

Četrtek, 20. 7. 2017, 4.00

6 let, 6 mesecev

Luka Dončić brez zadržkov: Prišel sem po kolajno!

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,13

Potem ko je preskočil mlajše reprezentančne kategorije, novinec v slovenski izbrani vrsti Luka Dončić ne skriva spoštovanja do ustaljenega kadra, bolj neposreden pa je, ko spregovori o cilju.

Košarka, košarkarska reprezentanca, evropsko prvenstvo 2017, EP 2017 | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Potem ko je začel s pridom žeti sadove dela že v otroških letih, osmislil petletno kaljenje v Madridu, se uveljavil v dresu Reala, pridobil naziv najkoristnejšega mladega igralca v evroligi in ligi ACB ter izzval zanimanje v severnoameriški poklicni ligi NBA, se je 18-letni in 201 centimeter visoki Luka Dončić odločil pečat pustiti še v reprezentanci. Zanjo je na dveh tekmah zaigral tudi njegov oče Saša Dončić, kar pomeni, da bi lahko postala prvi oče in sin v zgodovini slovenske izbrane vrste. A mladi Ljubljančan ima v mislih večje mejnike. To je potrdil že ob prihodu na reprezentančni zbor, kjer se je kaj hitro znašel v središčni vlogi. In kaj je povedal, ko se je znašel v novinarskem primežu?

O vključitvi v reprezentanco:
To je pomemben korak v moji karieri. Morda celo več korakov. Veselim se vsega, predvsem pa igranja s temi odličnimi fanti.

O ugibanjih in drugih reprezentancah:
Zame to ni bila tema. Že od začetka sem govoril, da bom igral za Slovenijo.

O vlogi v reprezentanci:
V ekipi je veliko odličnih košarkarjev. Vsak si bo moral izboriti svoje mesto. Kdor bo več dal, bo več igral. Jaz lahko tej reprezentanci veliko dam. Imamo odlično ekipo. Le pomagati moramo drug drugem.

O Anthonyju Randolphu:
V pogovore o njegovi vključitvi v reprezentanco nisem bil vključen, sem ga pa, ko sem novico o tem prebral na spletu, hitro začel zbadati. Dejal mi je, da veliko ve o Sloveniji. No, sam mu sicer ne verjamem prav veliko. Verjamem pa, da lahko s svojo kakovostjo pomaga naši reprezentanci. Dobro se poznava. Tudi v reprezentanci se lahko dopolnjujeva.

O krstu v reprezentanci:
Kamorkoli pridem, sem najmlajši. Vedno me čaka krst. Tega sem že vajen. Kar bo, pač bo.

O slovenskem dometu:
Imamo odlično ekipo, ki lahko pride zelo daleč.

O osebnem cilju:
Kolajna!

Košarka, košarkarska reprezentanca, evropsko prvenstvo 2017, EP 2017 | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida O tekmecih:
Žreb nam je namenil zahtevno skupino. Izstopata Grčija in Francija. Verjamem, da ju lahko premagamo, toda najpomembnejši bo izločilni del v Istanbulu. Tam bo treba zmagovati. V nasprotnem primeru greš domov. Upam, da bomo prav takrat najboljši.

O sezoni:
Na ekipni ravni bi bila lahko sezona še uspešnejša. Osvojili smo eno lovoriko, lahko bi še kakšno, a to je košarka. Enkrat zmagaš, drugič izgubiš in se ob tem učiš. Zame je bila to zelo pomembna sezona. Morda celo najbolj, saj sem končno zaigral v članski konkurenci. Okrepil sem si samozavest, kar bo pomembno za nadaljevanje.

O klubski prihodnosti:
Z Realom imam pogodbo še za štiri leta. Trenutno bi bil težko v boljšem klubu. Odlično se počutim. Odnos do mene je zelo dober. NBA? Zdaj sem v Realu.

Ne spreglejte