Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Torek,
10. 7. 2012,
22.16

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Torek, 10. 7. 2012, 22.16

8 let, 1 mesec

Lucas zapušča Lakoviča, Simon v Unicajo

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Jamon Lucas še naprej ostaja v Turčiji. Lakovičev Galatasaray bo zamenjal za Anadolu Efes. Krunoslav Simon po desetih letih zapušča Zagreb in se seli v Unicajo v Malagi.

Za Lucasa bo to še četrta zaporedna sezona, ko bo igral v najmočnejšem klubskem tekmovanju – evroligi. V minuli sezoni je odigral pomembno vlogo pri uvrstitvi Galatasaraya med najboljših 16 v Evropi. Dosegal je 12 točk in 3,5 podaje na tekmo. Po študiju na Virginia Tech je igral za Maroussi, Antalyo, Köln in Split.

Zdaj že nekdanji član obubožanega Zagreba Krunoslav Simon je z Unicajom podpisal enoletno pogodbo z možnostjo podaljšanja še za dodatno leto. Vso svojo kariero je igral za Zagreb, zapušča ga po desetih letih. V lanski sezoni je v desetih evroligaških tekmah povprečno dosegel 13,5 točke in 4,6 skoka. V sezoni 2010/11 je z mravljami iz Zagreba osvojil hrvaško prvenstvo.

Izkušeni Basile v mesto mode

Še eno sezono na najvišji ravni bo prebil tudi Gianluca Basile, ki je podpisal pogodbo za klub Armani Milan, tam bo igral eno sezono. Lani je bil član Bennet Canutja, klubu je v boju za najboljših 16 moštev v evroligi pomagal z noro trojko ob koncu tekme proti Bilbau. Sedemintridesetletni branilec je bil v svoji dolgoletni karieri član Barcelone, Fortituda Bologne, Reggia Emilie. Trenutno je najboljši po zadetih trojkah (415 uspešnih poskusov) v najelitnejšem klubskem tekmovanju in tretji po odigranih tekmah (214).

Prvaki zadržali Lawa

Tudi pri prvakih, grškem Olympiakosu, sestavljajo moštvo za naslednjo sezono. Zadržali so nekdanjega člana Partizana, Acia Lawa, ta se je rdečo-belim pridružil pred začetkom najboljših 16. V lanski sezoni je Law, ki je med drugim odigral 180 tekem v ligi NBA, osvojil dvojno krono, saj je poleg evrolige po dolgih letih Olympiakos osvojil tudi krško prvenstvo. Pred prihodnjo sezono se bo spopadel z enim od največjih izzivov v svoji karieri – ubranitvijo evropske krone z Olympiakosom. Jim bo uspelo?

Ne spreglejte