Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Ponedeljek,
18. 7. 2011,
18.25

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Erazem Lorbek

Ponedeljek, 18. 7. 2011, 18.25

8 let, 1 mesec

Lorbkovo zavarovanje še vedno buri duhove

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Povsem jasno je, kdo je bil najbolj oblegan košarkar ob odhodu slovenske reprezentance na Ptuj. Erazem Lorbek kajpak. Njegova zgodba glede zavarovanja se zdi še nedokončana.

"Dogovor je narejen, da se danes priključim reprezentanci. Dogovorili smo se, da me reprezentanca zavaruje do konca evropskega prvenstva, če bi v primeru poškodbe prišlo do izgube nove triletne pogodbe z Barcelono. Za ostale informacije je na voljo moj agent. Košarkarska zveza Slovenije se pogovarja z njim glede zavarovanja. Pričakujem, da se bo stvar rešila. Verjamem, da bo KZS uspela rešiti v povezavi z zavarovanjem," je ob prihodu na reprezentančni zbor uvodoma povedal Erazem ter nato sedmi sili razdelil lističe s telefonsko številko njegovega menedžerja Stefana Lupattellija. Predmet vsega naj bi bilo dodatno zavarovanje zanj, a pravijo na KZS, da bodo Erazma zavarovali tako kot vse ostale in da dodatnih zavarovanj ne bodo sklepali.

Naj bi pa Lorbkov primer preučila FIBA, ki ima sicer prakso, da se lahko igralca zavaruje le za eno leto in ne več. A odgovora še za enkrat ni bilo.

In če so nekateri košarkarji v reprezentanci – vsaj kar se javnega mnenja tiče – prepričani, da vsa zadeva ne bo vplivala na vzdušje v ekipi, je izkušeni Matjaž Smodiš nekoliko drugačnih misli. "Verjamem, da bo vplivala. Vendar smo vsi tukaj, da bi dosegli rezultat. Delali bomo, da ne bo vplivalo. Nerealno je reči, da ne bo. Zavedamo pa se, da je rezultat v prvem planu in vse je podvrženo ekipi ter temu rezultatu," pravi Smodiš, ki se je tako kot Jaka Lakovič, Erazem Lorbek ter Boštjan Nachbar priključil izbrani vrsti z enotedenskim zamikom, medtem ko bo Samo Udrih zaradi bratove poroke prišel še dan kasneje. Najbolj na mestu pa so glede Erazmove zgodbe besede Boštjana Nachbarja, ki je pred reprezentančnim odhodom na Ptuj dejal: "Kakšna zadeva z Erazmom? Zame je to preteklost in za vse bi moralo biti tako."

Ne spreglejte