Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
12. 12. 2022,
19.55

Osveženo pred

1 leto, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

KK Zlatorog Laško Helios Suns kk Rogaška KK Krka Novo mesto Šenčur Gorenjska gradbena družba Šentjur KK Podčetrtek LTH Casting KK Ilirija Hopsi Polzela Liga Nova KBM

Ponedeljek, 12. 12. 2022, 19.55

1 leto, 3 mesece

LIGA NOVA KBM, 10. KROG

Krka do desete zmage, Zlatorog presenetil Šentjur

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02
KK Krka Robert Jurković | Krka je po desetih krogih še naprej brez poraza. | Foto KK Krka Novo mesto

Krka je po desetih krogih še naprej brez poraza.

Foto: KK Krka Novo mesto

V košarkarskem državnem prvenstvu ligi Nova KBM so odigrali 10. krog. Vrh lestvice zaseda Krka, ki je še vedno neporažena, tokrat je bila s 83:60 boljša od Rogaške. V soboto sta bili odigrani dve tekmi, med drugim so košarkarji Helios Suns s 104:82 ugnali Hopse s Polzele. V ponedeljek je Zlatorog z zmago, s svojo šele drugo, za kar 22 točk presenetil tretjeuvrščeni Šentjur (86:64).

Šentjur je imel v prvi polovici dvoboja vajeti igre v svojih rokah, druga pa je minila v absolutni prevladi Zlatoroga. Izbranci izkušenega trenerja in nekdanjega selektorja slovenske izbrane vrste Aleša Pipana so zagospodarili na igrišču. Temelje za drugi par točk v tej sezoni so postavili v tretji četrtini, ko so povsem zasenčili svoje tekmece in jo prepričljivo dobili z 29:14. Njihov "zmagoviti ples" se je nadaljeval tudi v zadnji četrtini, ko so tekmecem dopustili, da so dosegli zgolj osem točk.

V domači ekipi je bil najbolj učinkovit Klemen Smrekar s 16 točkami in šestimi skoki, Adrio Ramone Bailey in Domen Lorbek sta dodala po 12 točk. V gostujoči zasedbi sta bila strelsko najbolj razpoložena Tavian Mc Kael Dunn-Martin in Rok Nemanič, oba sta dosegla po 14 točk.

Košarkarji Krke tudi po petnajsti tekmi v sezoni 2022/23 ostajajo neporaženi. V ligi Nova KBM so dobili vseh deset dvobojev, pet pa še v regionalnem tekmovanju, ligi ABA 2. Še drugič v sezoni so ugnali Rogaško; v uvodnem krogu so doma zmagali z 38 točkami razlike, v Rogaški Slatini pa so bili boljši s 83:60. Rok Stipčević je tekmo končal pri 20 točkah (trojke 5:6), 17 točk je zbral Jan Špan (trojke 3:6), na drugi strani pa je bil pri domačih najbolj razpoložen Domen Močnik (12 točk, trojke 4:7).

Liga Nova KBM, 10. krog:

Petek, 9. december:

Sobota, 10. december:

Ponedeljek, 12. december:

Lestvica:

Ne spreglejte