Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
10. 6. 2017,
7.03

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,25

2

Natisni članek

Kyrie Irving LeBron James NBA Liga NBA Golden State Warriors Cleveland Cavaliers

Sobota, 10. 6. 2017, 7.03

6 let, 6 mesecev

Liga NBA, 9. junij (finale - četra tekma)

Prvaki postavljali rekord za rekordom in podaljšali sezono, James prehitel Johnsona

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,25

2

Cleveland Cavaliers Golden State Warriors | Foto Reuters

Foto: Reuters

Košarkarji Golden State Warriors niso izkoristili prve zaključne žoge za naslov prvaka lige NBA. Aktualni prvaki Cleveland Cavaliers so jih z nekaj rekordnimi vložki doma premagali s 137:116 in zaostanek v seriji znižali na 1:3 v zmagah. To je sploh prvi poraz bojevnikov v letošnji končnici. LeBron James na večnih lestvicah prehiteval Magica Johnsona.

Cleveland je svoje navijače v areni Quicken Loans navdušil že v prvi četrtini tekme, ko je dosegel 49 točk, kar je rekordno število točk v četrtini finalne tekme lige NBA.

Zmagoviti pohod Golden State Warriors so gostitelji zaustavljali s trojkami, v prvem delu tekme so jih metali v razmerju 7:12, z razdalje so uspešno metali tudi do polčasa. Takrat je na semaforju pisalo 86:68, kar je rekordno število točk za polčas finalov. Rekordno je bilo tudi število trojk do polčasa – iz 22 poskusov so jih zadeli 13.

James prehitel Johnsona

LeBron James je v dveh elementih prehitel Magica Johnsona. | Foto: Reuters LeBron James je v dveh elementih prehitel Magica Johnsona. Foto: Reuters

LeBron James je dosegel trojni dvojček (31 točk, 11 podaj, 10 skokov), kar je njegov deveti trojni dvojček v finalih lige NBA. S tem je presegel legendarnega Magica Johnsona. S prvim metom na tekmi je James nekdanjega člana Chicago Bulls prehitel tudi na večni lestvici po točkah, doseženih v finalih. Pred njim sta le Jerry West in Kareem Abdul-Jabbar. James je tokrat navdušilz različnimi vložki, tudi s podajo "samemu sebi".

Zmeda in vroča kri

V tretji četrtini ni manjkalo nervoze, Jamesa in s 35 točkami najbolj razpoloženega člana Golden Statea Kevina Duranta so morali spraviti narazen, Matt Barnes se je zapletel z navijačem, bližnje srečanje sta imela Zaza Pachulia in Iman Shumpert … Draymonda Greena so začasno celo izključili. Prislužil si je drugo tehnično napako, trener Steve Kerr je že menil, da je predčasno ostal brez svojega zvezdnika, ko so sodniki objasnili, da prva tehnična napaka sploh ni bila dosojena Greenu, pač pa kar Kerru, tako da je prvi lahko nadaljeval srečanje.

Dogajanje ni spravilo iz tira aktualnih prvakov, ki so dobili prav vsako četrtino in na koncu slavili za 21. S 40 točkami je bil ob zmagi točkovno najbolj razpoložen Kyrie Irving.

Vrhunci četrte finalne tekme

DNK šampionov

"Imamo DNK šampionov. To smo danes pokazali. Peta tekma bo še težja, a smo optimistični, vsekakor se nismo predali," je po zmagi dejal James in dodal, da so ga spodbudile tudi govorice o tem, da želi Golden State šampanjec odpreti v njihovi dvorani. Irving ga je dopolnil: "To je bila tekma za življenje ali smrt. Prva, a ne zadnja. Še daleč smo od tega, da bi se lahko veselili, čaka nas še veliko dela, če hočemo ubraniti naslov."

"V obrambi smo bili šibki, svoje je dodala živčnost, ki so jo s svojimi odločitvami povečali še sodniki. Psihološko je bila to zelo težka tekma. Čestitam zmagovalcem bitke, so odlična ekipa, ki je povrhu igrala še doma. Kdor je mislil, da bomo kar pometli z njimi, se je pošteno zmotil. Še nam bodo povzročali preglavice, o tem sem prepričan," pa je bil realen trener gostov Kerr.

Selitev k bojevnikom

"Cleveland v sedmih tekmah," se je po suvereni zmagi slišalo iz grl domačih navijačev. Do zdaj še nobenemu moštvu v finalu lige NBA ni uspelo iz 0:3 v zmagah preobrniti serije in postati prvak.

Peta, morda odločilna tekma za prvaka bo v noči na torek na terenu Golden State Warriors, ki vodi s 3:1 v zmagah.

Liga NBA, finale, 4. tekma:

Cleveland Cavaliers : Golden State Warriors 137:116 (49:33, 86:68, 115:96) /1:3/
Irving 40, James 31, 11 asist, 10 sk., Love 23; Durant 35, Green 16, 14 sk., Curry 14, 10 asist.

// - izid v zmagah, igrajo na štiri
Ne spreglejte