Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
5. 2. 2024,
7.09

Osveženo pred

2 meseca, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05

Natisni članek

Minnesota Timberwolves Milwaukee Bucks Boston Celtics Oklahoma CIty Thunder Liga NBA

Ponedeljek, 5. 2. 2024, 7.09

2 meseca, 3 tedne

Liga NBA, 4. februar

Beal v NBA s 43 točkami nad nekdanji dolgoletni klub #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05
Bradley Beal | Bradley Beal je proti svojemu nekdanjemu klubu Washingtonu natresel 43 točk za zmago Phoenixa.  | Foto Guliverimage

Bradley Beal je proti svojemu nekdanjemu klubu Washingtonu natresel 43 točk za zmago Phoenixa. 

Foto: Guliverimage

Košarkar Phoenixa Bradley Beal je v severnoameriški ligi NBA proti svojemu nekdanjemu klubu Washingtonu dosegel osebni rekord sezone s 43 točkami za zmago sonc s 140:112. Vodilna ekipa lige Boston je s 131:91 zanesljivo ugnala Memphis, uspešna pa je bila tudi druga najboljša ekipa lige Oklahoma, ki je po dveh podaljških s 135:127 le ugnala Toronto.

Luka Dončić Dallas Mavericks
Sportal Po sanjskem uvodu nova zaušnica za Dončića in Dallas

Bradley Beal je v Washingtonu zadel 16 od 21 metov ter štiri od petih metov za tri točke in vseh sedem prostih metov, k zmagi pa je prispeval še šest podaj, dve ukradeni žogi in dva blokirana meta.

"Spektakularno," je po tekmi dejal trener Suns Frank Vogel: "Je eden najboljših igralcev na svetu. Zato smo bili navdušeni, da smo ga dobili v Phoenix."

Beal, tretji izbranec na naboru lige NBA leta 2012, je 11 sezon preživel pri čarovnikih in v povprečju dosegal 22,1 točke na tekmo.

Medtem je Jayson Tatum za Boston dosegel 34 točk, zbral osem skokov in sedem podaj in popeljal Kelte do zanesljive zmage na gostovanju v Memphisu. Latvijski napadalec Kristaps Porzingis dodal 26 točk.

Kawhi Leonard je dosegel 25 točk in 11 skokov ter bil prvi košarkar Los Angeles Clippers, ki so s 103:95 premagali Miami Heat. James Harden je dodal 21 točk in 11 podaj, Paul George pa 15 točk.

Finec Lauri Markkanen je bil z 21 točkami najboljši med sedmimi igralci Utaha z dvomestnimi številkami, ki so jazzerje popeljali do zmage na gostovanju v Milwaukeeju s 123:108.

Grški zvezdnik Giannis Antetokounmpo je bil prvi strelec Bucks s 33 točkami, 13 podajami in sedmimi skoki, medtem ko je Bobby Portis dodal 27 točk za Milwaukee, ki zdaj za vodilnim Bostonom na vzhodu zaostaja za pet tekem.

Prvak lige NBA Denver, ki ga je z 29 točkami vodil Nikola Jokić, je v gosteh premagal Portland s 112:103 in zlata zrna v zelo zgoščenem vrhu zahodne konference popeljal na pol tekme za vodilno Oklahomo.

Slednja je po dveh podaljških premagala Toronto, Josh Giddey je dosegel 24 točk in bil eden od peterice igralcev, ki so dosegli vsaj 20 točk.

Oklahoma si sicer najboljši izkupiček za zahodu (35-15) deli z Minnesoto Timbervolves, katere trener Chris Finch si je po zmagi s 111:90 nad Houstonom prislužil mesto trenerja zahodne konference na tekmi zvezd All-Star.

Nemec Franz Wagner je dosegel 38 točk in popeljal Orlando Magic do zmage v Detroitu s 111:99. Novinec Charlotte Brandon Miller je dosegel osebni rekord sezone, 35 točk, vendar zaman, saj so gostujoči Indiana Pacers premagali Hornets s 115:99.

Kamerunski napadalec Pascal Siakam je s 25 točkami, osmimi skoki in devetimi asistencami vodil Pacers, Aaron Nesmith pa je k zmagi Indiane dodal 22 točk.

Liga NBA, 4. februar:

Lestvica:

Zach LaVine Chicago Bulls
Sportal Nove težave za zvezdnika Chicaga
Denver Nuggets
Sportal Jokić s 15. trojnim dvojčkom, Orlando ugnal Minnesoto
Luka Dončić
Sportal So v ligi NBA opeharili Luko Dončića?
Ne spreglejte