Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
30. 1. 2019,
7.10

Osveženo pred

5 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,32

Natisni članek

Milwaukee Bucks Los Angeles Lakers Liga NBA NBA

Sreda, 30. 1. 2019, 7.10

5 let, 3 mesece

Liga NBA, 29. januar

Harden nadaljuje neverjetno serijo, Bucks uspešni v gosteh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,32
Milwaukee Bucks | Giannis Antetokounmpo v tej sezoni blesti, posledično pa tudi Milwaukee Bucks. | Foto Gulliver/Getty Images

Giannis Antetokounmpo v tej sezoni blesti, posledično pa tudi Milwaukee Bucks.

Foto: Gulliver/Getty Images

V noči na sredo je bilo v ligi NBA na sporedu sedem srečanj. Vodilna ekipe lige Milwaukee Bucks je gostovala v Detroitu in bila uspešna. Košarkar Houston Rockets James Harden nadaljuje neverjetno serijo.

Milwaukee Bucks so na predzadnji tekmi izgubili proti moštvu Oklahoma City Thunder in tako prekinili niz šestih zaporednih zmag. Ta poraz jih ni iztiril, saj so tokrat v gosteh premagali Detroit Pistons z izidom 105:115, dosegli še 36. zmago v sezoni in ostajajo na vrhu vzhodne konference. Pri gostujoči ekipi je bil najbolj razpoložen Giannis Antetokounmpo, ki je dosegel 21 točk, 11 asistenc in osem skokov.

"Če na kakšni tekmi izgubimo, na naslednji igramo od prve minute na vso moč," je po tekmi dejal Antetokounmpo, ki je v svojo statistiko vpisal še tri ukradene žoge in dve blokadi.

Eric Bledsoe je za Milwaukee prispeval 20 točk in sedem asistenc, Khris Middleton je zbral 15, Tony Snell pa 11 točk.

Pri domačih košarkarjih je največ točk dosegel Reggie Jackson. Tokrat jih je v svojo statistiko vpisal 25, največ v letošnji sezoni. Andre Drummond je prispeval 20 točk in 13 skokov.

James Harden | Foto: Gulliver/Getty Images Foto: Gulliver/Getty Images

James Harden še 24. tekmo zapored dosegel vsaj 30 točk

Houston Rockets, kjer igra sloviti James Harden, so tokrat doma gostili New Orleans Pelicans in izgubili s 116:121. Pri Pelikanih je bil za zmago najbolj zaslužen Jahlil Okafor, ki je domači ekipi natresel 27 točk. Zelo uspešen je bil tudi Jrue Holiday, ki je prispeval 19 točk, osem asistenc in šest skokov.

Pri domačih košarkarjih, kot je že v navadi, je bil najuspešnejši James Harden. Še 24. tekmo zapored je dosegel vsaj 30 točk, tokrat jih je prispeval 37. Vseeno pa Harden ni bil najbolj razpoložen pri svojem metu. Met iz igre je imel namreč 11/31, met za tri točke pa 6/18.

LA Lakers so igrali proti Philadelphii. Jezerniki, ki še vedno ne morejo računati na LeBrona Jamesa, so doma izgubili s 105:121.

Igor Kokoškov s Phoenix Suns znova neuspešen

V Brooklynu so se mrežice otresle utrujenosti in s 122:117 premagale Chicago Bulls. Koš Rudyja Gaya ob pisku sirene je popeljal San Antonio Spurs do zmage s 126:124 nad najslabšo ekipo zahodne konference Phoenix Suns, ki jo vodi nekdanji slovenski selektor Igor Kokoškov.

V Orlandu sta se izkazala Paul George in Dennis Schröder in popeljala košarkarje Oklahoma City Thunder do zmage s 126:117 nad Orlando Magic. George je 31 od svojih 37 točk dosegel v prvem polčasu, Schröder pa je 18 od svojih 21 točk prispeval v zadnji četrtini.

Zvezdnik Oklahome Russell Westbrook je dosegel še četrti trojni dvojček zapored in 17. to sezono s 23 točkami, 14 skoki in 14 podajami.

 Lestvici:

Ne spreglejte