Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
29. 1. 2024,
6.31

Osveženo pred

2 meseca, 4 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,66

Natisni članek

Shai Gilgeous-Alexander Oklahoma CIty Thunder Liga NBA

Ponedeljek, 29. 1. 2024, 6.31

2 meseca, 4 tedne

Liga NBA, 28. januar

Šok za vodilno ekipo zahoda

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,66
Detroit Pistons Jaden Ivey | Jaden Ivey je ob zmagi Detroita dosegel 19 točk. | Foto Reuters

Jaden Ivey je ob zmagi Detroita dosegel 19 točk.

Foto: Reuters

V ligi NBA je bila v nedeljo zvečer na delu vodilna ekipa zahodne konference Oklahoma City Thunder. Shai Gilgeous-Alexander in gromovniki so 33. zmago v sezoni in šesto zapored lovili pri Pistons v Detroitu. Ti so trenutno daleč najslabša ekipa lige, a so goste presenetljivo premagali s 120:104. Atlanta je s košem sekundo pred koncem s 126:125 ugnala Toronto.

Luka Dončić Dallas Mavericks
Sportal Dan po zgodovinskem dosežku hladen tuš za izmučenega Dončića in Dallas

Detroit je proti Oklahomi vknjižil šele svojo šesto zmago sezone, ob tem imajo Pistons še 40 porazov. Jalen Duren je postal junak zmage Detroita z 22 točkami in kar 21 skoki, s čimer je podrl svoj rekord. "Našim fantom je mar. Imeli smo vse možnosti za iskanje izgovorov, igrali smo dve tekmi v dveh dneh z najboljšo ekipo zahoda in naši fantje so bili pripravljeni na boj," je po koncu dejal trener Detroita Monty Williams, ki se je s svojimi varovanci podpisal pod največjo zmago ekipe v tej sezoni. Jaden Ivey je ob zmagi dodal 19 točk, zmaga pa je še toliko večje presenečenje, ker so Pistons igrali brez prvega strelca Cada Cunninghama. Za Oklahomo, ki je kljub porazu ostala na vrhu zahodne konference z enakim izkupičkom kot druga Minnesota, je bil to 14. poraz sezone. Udeleženec tekme All-Star Shai Gilgeous-Alexander je ob porazu dosegel 31 točk.

Najbolj izenačena tekma večera je bila v Atlanti, kjer so domači Hawks s 126:125 ugnali Toronto Raptors. V zadnjem napadu domačih na tekmi je Trae Young v zadnjih sekundah poskusil s polaganjem, a se je žoga zavrtela po obroču, junak srečanja pa je postal Saddiq Bey, ki je s svojim 13. skokom na tekmi odbito žogo porinil skozi obroč in sekundo pred koncem svoji ekipi priboril zmago s točko razlike. Bey je srečanje končal pri 26 točkah, Young je 30 točkam dodal 12 asistenc. Pri Raptorsih sta Scottie Barnes in Jordan Nwora prispevala po 24 točk.

Koš za zmago:

Orlando je z izjemno zadnjo četrtino, ki jo je dobil z 31:13, s 113:98 ugnal Phoenix Suns, ki so klonili še drugič zapored. Paolo Banchero je za Orlando dosegel 26 točk, Phoenixu pa ni pomagalo niti 44 točk razpoloženega Devina Bookerja, a je v zadnjem delu srečanja dosegel le dve. Booker je v zadnjem času sicer v izjemni formi, na zadnjih šestih tekmah je v povprečju dosegel 41 točk, njegova ekipa pa je na teh šestih obračunih zmagala štirikrat. Suns so v zadnji četrtini zadeli le pet izmed 18 poskusov iz igre, v zadnjih 12 minutah pa so izgubili sedem žog.

Luko Dončića in Dallas Mavericks naslednja tekma čaka v torek zjutraj po srednjeevropskem času, ko se bodo v domači dvorani American Airlines spopadli z Orlando Magic, osmo ekipo vzhodne konference.

Liga NBA, 28. januar

Lestvica

Preberite še:

Luka Dončić
Sportal Ob norem dosežku Dončića: Kaj se dogaja v ligi NBA?! #video
Luka Dončić
Sportal Noro, kakšen strelski rekord Luke Dončića! #video
Cedevita Olimpija Crvena zvezda Karlo Matković
Sportal Uradno: center slovenskih prvakov v ligo NBA
Ne spreglejte