Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
22. 12. 2023,
6.55

Osveženo pred

4 mesece, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,48

Natisni članek

Los Angeles Clippers Oklahoma CIty Thunder Liga NBA

Petek, 22. 12. 2023, 6.55

4 mesece, 1 teden

Liga NBA, 21. december

Kar ni uspelo Dallasu in Dončiću, je Oklahomi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,48
Oklahoma City Thunder Shai Gilgeous-Alexander | Shai Gilgeous-Alexander je dosegel 31 točk. | Foto Reuters

Shai Gilgeous-Alexander je dosegel 31 točk.

Foto: Reuters

Košarkarji Oklahome City Thunder so v noči na petek v ligi NBA prekinili niz zmag Los Angeles Clippers, ki so dan pred tem ugnali Dallas Mavericks z Luko Dončićem. Oklahoma je pred domačimi navijači slavila s 134:115 in s tem končala najdaljši niz zmag v tej sezoni, ki so ga z devetimi zaporednimi zmagami držali Clippersi.

Luka Dončić Dallas Mavericks
Sportal Neverjeten preobrat Dončića in Dallasa, a ...

Oklahoma je bila pred domačimi navijači izjemno strelsko razpoložena, temelje k zmagi pa je postavila v tretji četrtini, ki jo je dobila s kar 45:33. Gostitelji so izkoristili skoraj 59 odstotkov metov iz igre, zbrali so 12 asistenc več od nasprotnika (35:23). Shai Gilgeous-Alexander je bil z 31 točkami in osmimi skoki prvi strelec Oklahoma, Chet Holmgren jih je dodal 23. Pri Clippersih je bil s 23 točkami strelsko najbolj razpoložen James Harden (4/9 za 3), ujel je devet odbitih žog, Paul George, ki se je vrnil po bolezni, jih je dodal 22 (5/8 za 3). Za Clipperse je bil to šele prvi poraz v decembru.

Najbolj izenačena tekma večera se je odvila v Portlandu, kjer je Washington s 118:117 ugnal domačo ekipo. 12 sekund pred koncem je Kyle Kuzma, ki je bil z 32 točkami prvi strelec svoje ekipe, zadel prosti met za vodstvo Washingtona s 118:115, na drugi strani je nato štiri sekunde kasneje z zabijanjem zaostanek le na točko znižal Anfernee Simons (41 točk, 7/14 met za 3, 7 as.). Gostitelji so nato še zapravili žogo, v zadnji sekundi pa je z metom poskusil Jerami Grant, a bil neuspešen in zmaga je odšla v roke Wizardsom.

21. zmago v sezoni so dosegli košarkarji Milwaukeeja, ki so s 118:114 premagali Orlando Magic. Grški zvezdnik Giannis Antetokounmpo je ob zmagi dosegel 37 točk in deset skokov. Damian Lillard je dodal 24 točk in osem podaj za 15. zaporedno zmago v domači dvorani Fiserv Forum arena. Franz Wagner je za Orlando, ki je doživel že četrti zaporedni poraz, dosegel 29 točk

Košarkarji Minnesote, vodilna ekipa zahoda, so ugnali Los Angeles Lakers s 118:11 in v 27. nastopu dosegli 21. zmago v sezoni, s čimer so ujeli vodilno ekipo vzhoda in lige Boston. V Minneapolisu je bil najučinkovitejši strelec domačih Anthony Edwards s 27 točkami, Karl-Anthony Towns jih je dodal 21, vsi igralci začetne peterke pa so dosegli dvomestno število košev. Na nasprotni strani, kjer je zaradi poškodbe manjkal LeBron James, je 31 točk dosegel Anthony Davis 31.

Detroit nadaljuje negativni niz. | Foto: Reuters Detroit nadaljuje negativni niz. Foto: Reuters Detroit blizu neslavnemu rekordu

Detroit se še kar bliža rekordni seriji porazov. Ponoči je v domači dvorani izgubil s 111:119 z Utahom in navijači čakajo zmago že 25 tekem. Najdaljšo serijo porazov (28) doslej ima Philadelphia v sezonah 2014/15 in 2015/16. "To je tisti del zgodovine, ki si je ne želi nihče," je po tekmi dejal branilec Detroita Cade Cunningham. Detroit je tekmo sicer dobro začel in v prvem delu vodil že z osmimi točkami razlike, odločilno pa je bilo obdobje v drugi četrtini po izidu 32:32, ko so gostje naredili serijo 13:0. Kelly Olynyk je za Utah dosegel 27 točk, Collin Sexton 19 in Ochai Agbaji 17. Cunningham je tekmo končal z 28 točkami in 10 skoki, Jaden Ivey s 24 točkami in Marvin Bagley III z 22. Podobno slaba serija se obeta San Antoniu, ki je doživel 20. poraz na zadnjih 21 tekmah. Chicago jih je doma odpravil s 114:95.

Liga NBA, 21. december:

Lestvica

Luka Dončić Dallas Mavericks
Sportal Anamaria ne mara košarke? Je romantik? Bo zapustil Dallas?
Madison Square Garden
Sportal Kako in kje v New Yorku spremljajo športne dogodke #video
Luka Dončić Vlatko Čančar
Sportal Slovenski reprezentant v bitki s časom
Ne spreglejte