Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
3. 1. 2024,
6.38

Osveženo pred

3 mesece, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,36

Natisni članek

Boston Celtics Oklahoma CIty Thunder Liga NBA

Sreda, 3. 1. 2024, 6.38

3 mesece, 3 tedne

Liga NBA, 2. januar

Oklahoma se ne ustavlja, padla je letošnja najboljša ekipa

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,36
Shai Gilgeous-Alexander | Pri Oklahomi je bil najbolj razpoložen Shai Gilgeous-Alexander, ki je prispeval 36 točk. | Foto Guliverimage

Pri Oklahomi je bil najbolj razpoložen Shai Gilgeous-Alexander, ki je prispeval 36 točk.

Foto: Guliverimage

V košarkarski ligi NBA sta se v noči na sredo spopadli moštvi Oklahoma City Thunder in Boston Celtics. Zmagali so prvi in tako dosegli še peto zaporedno zmago. Tekma se je končala z izidom 127:123.

Luka Dončić Dallas Mavericks
Sportal Dončić klavrno vstopil v novo leto, Utah slavi zgodovinski dosežek

Ta večer je pri Oklahoma City Thunder blestel Shai Gilgeous-Alexander, ki je dosegel 36 točk in bil eden najbolj zaslužnih, da je njegova ekipa premagala Boston Celtics, trenutno najboljšo ekipo lige NBA. Oklahoma je dosegla še peto zaporedno zmago. Josh Giddey je prispeval 23 točk, osem skokov in šest asistenc, Chet Holmgren pa je dodal 14 točk, sedem asistenc in štiri blokade.

"Ti fantje so igrali v več konferenčnih finalih, zmagali so na številnih košarkarskih tekmah in imajo najboljši rezultat v ligi," je o Bostonu po tekmi dejal Gilgeous-Alexander.

"Vedeli smo, da bomo morali zbrano igrati do zadnjega sodnikovega žvižga, če jih želimo premagati. Ne glede na to, kako velika je bila naša prednost, smo vedeli, da se ne bodo kar predali," je dodal prvi zvezdnik večera.

Pri Bostonu je bil najbolj razpoložen Kristaps Porzingis, ki je dosegel 34 točk, Jayson Tatum se je ustavil pri 30 točkah. Boston je pred to tekmo zmagal šestkrat zapored in na 11 od zadnjih 12 tekem. Oklahoma City je v zadnjem obdobju zmagala na osmih od devetih tekem, Denver so premagali dvakrat, prekinili so niz devetih zmag Los Angeles Clippers, za 23 točk so premagali tudi Minnesoto, najboljšo ekipo zahodne konference, zdaj pa so na kolena spravili še Boston Celtics.

Boston kljub porazu ostaja na vrhu vzhodne konference z izkupičkom zmag in porazov 26:7, medtem ko Oklahoma zdaj s 23:9 le eno tekmo zaostaja za vodilnimi v zahodni konferenci, Minnesota Timberwolves.

Joel Embiid  | Foto: Reuters Joel Embiid Foto: Reuters Joel Embiid se je uspešno vrnili po štirih tekmah odsotnosti

Joel Embiid se je s trojnim dvojčkom uspešno vrnil po štirih tekmah odsotnosti zaradi poškodbe gležnja, Philadelphia pa še naprej na vzhodu diha za ovratnik Bostonu z zmago nad Chicago Bulls s 110:97.

Embiid je drugi trojni dvojček v sezoni dosegel z 31 točkami, 15 skoki in desetimi podajami.

"Pred nekaj dnevi sploh nisem mogel obremeniti stopala," je po zmagi dejal Embiid: "Vseeno še nisem bil pravi. V prihodnjih nekaj dneh se bom moral vrniti na tla in poskušati priti k sebi."

Ja Morant je dosegel 26 točk, Desmond Bane pa 24, ko so Memphis Grizzlies premagali San Antonio Spurs s 106:98. Prvi izbor nabora Victor Wembanyama je bil najboljši pri teksaški ekipi z 20 točkami, Keldon Johnson pa jih je dodal 19.

V New Orleansu so Pelicans premagali Brooklyn Nets s 112:85 ter svoj zmagoviti niz podaljšali na tri tekme.

Luka Dončić | Foto: Reuters Luka Dončić Foto: Reuters Dončić na delu v noči na četrtek

Luko Dončića in njegove Dallas Mavericks naslednja tekma čaka v noči na četrtek, ko se bodo na domačem parketu spopadli s Portland Trail Blazers. Ti dve ekipi se bosta pomerili tudi v soboto zjutraj po slovenskem času, prav tako v Dallasu. V noči na ponedeljek, 8. januarja, pa k Dončiću prihaja še najboljša ekipa zahodne konference Minnesota Timberwolves.

Liga NBA, 2. januar:

Lestvica:

Preberite še:

RJ Barrett New York Knicks Milwaukee Bucks
Sportal Ko se ob menjavi igralcev v NBA oglasi še Ben Stiller
Jayson Tatum Boston Celtics San Antonio Spurs
Sportal Vodilni Boston leto končal, kot se spodobi
Dallas MAvericks Luka Dončić Golden State Warriors Stephen Curry
Sportal Dončić stisnil zobe in zasenčil Stepha Curryja
Ne spreglejte