Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
18. 12. 2023,
6.38

Osveženo pred

4 mesece, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53

Natisni članek

Orlando Magic Boston Celtics Liga NBA

Ponedeljek, 18. 12. 2023, 6.38

4 mesece, 2 tedna

Liga NBA, 17. december

Vodilni se ne ustavljajo, konec velikega niza Curryja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53
Boston Celtics | Boston je prišel do zmage s 114:97. | Foto Reuters

Boston je prišel do zmage s 114:97.

Foto: Reuters

Košarkarji Boston Celtics so v ligi NBA v dvorani TD Garden zmagoviti niz podaljšali na pet tekem, potem ko so na krilih razpoloženega Jaylena Browna s 114:97 premagali Orlando Magic. To je bila njihova 14. domača zmaga. Milwaukee Bucks po zmagi nad Houston Rockets s 128:119 ostajajo na drugem mestu vzhodne konference za vodilnimi Kelti.

Dallas Mavericks Luka Dončić
Sportal Dva nova rekorda Dončića in trojni dvojček že v tretji četrtini

Kelti so si zmago priigrali v zadnji četrtini, v kateri je Brown dosegel 17 od svojih skupno 31 točk. "Naredil bom vse, kar potrebuje naša ekipa," je po tekmi dejal Brown: "Ni pomembno, ali je prva četrtina, četrta četrtina. Samo izkoristim priložnosti, ki jih dobim." Jayson Tatum je k zmagi dodal 23 točk, Kristaps Porzingis pa 15 in deset skokov. Pri gostih s Floride je blestel Paolo Banchero s 36 točkami in z desetimi skoki.

Milwaukee za Bostonom na vzhodu zaostaja za tekmo. Tokrat je bil prvi strelec ekipe Damian Lillard z 39 točkami, Giannis Antetokounmpo pa jih je k zmagi dodal 26 ter 17 skokov. S tem je Grk presegel legendarnega Kareema Abdul-Jabbarja in postal najboljši skakalec kluba v zgodovini. Antetokounmpo je sicer že najboljši strelec in podajalec kluba vseh časov.

Konec niza 268 zaporednih tekem s trojko

Po Dallasu se je zmage nad Portlandom razveselil še Golden State, ki je slavil s 118:114. Klay Thompson je bil ob zmagi z 28 točkami prvi strelec, Andrew Wiggins jih je dodal 25. Le sedem jih je dodal Stephen Curry, ki ni bil pri metu, zgrešil je vseh osem poskusov za tri točke in prekinil niz 268 zaporednih tekem, na katerih je dosegel vsaj eno trojko. 

V Phoenixu je Kevin Durant dosegel 28 točk, Devin Booker pa 27. | Foto: Reuters V Phoenixu je Kevin Durant dosegel 28 točk, Devin Booker pa 27. Foto: Reuters Preobrat Phoenixa

V Phoenixu je Kevin Durant zbral 28 točk, Devin Booker pa 27, skupaj pa sta pomagala soncem zrežirati preobrat, nadoknaditi 16 točk zaostanka in premagati Washington Wizards s 112:108.

New Orleans Pelicans so dosegli klubski rekord po številu trojk na eni tekmi (22) in zanesljivo s 146:110 premagali Spurs na gostovanju v San Antoniu. CJ McCollum je na poti do 29 točk zadel šest od sedmih metov za tri točke, Brandon Ingram pa jih je za 26 točk metal 5-7.

Golden State Warriors, 11. na zahodu, so premagali Portland Trail Blazers, predzadnje v konferenci, s 118:114. Klay Thompson je dosegel 28 točk, Andrew Wiggins jih je s klopi k zmagi dodal 25.

Luko Dončića in njegove Dallas Mavericks naslednja tekma čaka v torek zjutraj po slovenskem času, ko se bodo v Denverju spopadli z Nuggets Nikole Jokića.

Liga NBA, 17. december

Lestvica

Preberite še:

Boston Celtics Orlando Magic  Jayson Tatum
Sportal Oslabljeni Boston še podaljšal niz domačih zmag
Dallas Mavericks Luka Dončić
Sportal Najboljši v drugem polčasu ustavili Dončića in Dallas
Jusuf Nurkić
Sportal NBA ga je zaradi udarca za nedoločen čas suspendirala
Ne spreglejte