Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
27. 5. 2020,
15.58

Osveženo pred

3 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Natisni članek

KK Krka Novo mesto Cedevita Olimpija Cedevita Olimpija liga ABA Partizan

Sreda, 27. 5. 2020, 15.58

3 leta, 10 mesecev

Brez prvaka

Konec tudi za ligo ABA

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15
Crvena zvezda : Cedevita Olimpija, ABA liga | Po evroligi predčasen konec tekmovanja tudi v ligi ABA.  | Foto Nebojša Paraušić/Sportida

Po evroligi predčasen konec tekmovanja tudi v ligi ABA.

Foto: Nebojša Paraušić/Sportida

Na skupščini klubov lige ABA so odločili, da se tekmovanje predčasno konča brez prvaka. Za nadaljevanje so bili le trije kolektivi, iz lige ne bo izpadel nihče, se bo pa ta v prihodnji sezoni razširila na 14 moštev.

Dva dni zatem, ko je vodstvo evrolige sporočilo, da se sezona, v katero je močno zarezala pandemija novega koronavirusa, predčasno končuje, so se na skupščini lige ABA, na kateri so sodelovali predstavniki klubov in vodstvo tekmovanja, odločili za isti korak.

Prvaka v sezoni 2019/20 ne bo, prav tako tudi končni vrstni red klubov na lestvici ne bo določen. V prihajajoči tekmovalni sezoni 2020/21 bo v ligi ABA zaigralo 14 moštev. V prvo ligo se bosta namreč iz lige ABA 2 preselila Borac iz Čačka in Split, ki sta ob prekinitvi tekmovanja zasedala prvo in drugo mesto na lestvici drugorazrednega regionalnega tekmovanja.

Skupščina lige ABA, na kateri so bili za nadaljevanje sezone le trije klubi: vodilni moštvi Partizan ter Budućnost ter peti Mornar Bar, preostalih devet, med njimi tudi vsi slovenski predstavniki Cedevita Olimpija (v času prekinitve je bila četrta), Primorska (šesto mesto) in Krka (na zadnjem mestu), je bila za predčasni konec, prav tako pa je odločila, da sta zaključeni tudi sezoni v ligi ABA 2 in mladinski ligi ABA.

Crvena zvezda ostaja v evroligi. | Foto: Grega Valančič/Sportida Crvena zvezda ostaja v evroligi. Foto: Grega Valančič/Sportida

V ponedeljek predčasen evroligaški konec

Že v ponedeljek je vodstvo evrolige odločilo, da se sezona v evroligaški konkurenci in 7Days EuroCupu ne bo nadaljevala zaradi še vedno trajajoče pandemije koronavirusa. V tekmovalni sezoni 2020/21 bo v evroligi nastopalo 18 moštev, ki so na evroligaškem prizorišču nastopala tudi v sezoni 2019/20 (ALBA Berlin, Anadolu Efes, AX Armani Exchange, Crvena zvezda mts, CSKA, FC Barcelona, FC Bayern Munich, Fenerbahce Beko, Khimki, KIROLBET Baskonia, LDLC ASVEL, Maccabi FOX, Olympiakos, Panathinaikos, Real Madrid, Valencia, Žalgiris in Zenit St. Peterburg).

V evropskem pokalu ima svoje mesto zagotovljenih osem ekip, ki so se prebile v četrtfinale v sezoni 2019/20 (AS Monaco, Partizan NIS, Promitheas, Segafredo Virtus Bologna, Tofas Bursa, Umana Reyer Venezia, Unicaja Malaga in UNICS Kazan). Preostalih 16 mest v tekmovanju bo podeljenih evropskim moštvom glede na uvrstitev v državnih prvenstvih.

"Odločitev o dokončni prekinitvi tekmovanja je zgolj dodatna potrditev naši odločitvi, da smo ob začetku krize, ki jo je s seboj prinesel koronavirus, pravočasno napravili pravilne korake, tako zdravstvene, vezane na zaposlene v klubu in igralce, kot tudi poslovne."  | Foto: Grega Valančič/Sportida "Odločitev o dokončni prekinitvi tekmovanja je zgolj dodatna potrditev naši odločitvi, da smo ob začetku krize, ki jo je s seboj prinesel koronavirus, pravočasno napravili pravilne korake, tako zdravstvene, vezane na zaposlene v klubu in igralce, kot tudi poslovne." Foto: Grega Valančič/Sportida

Cedevita Olimpija: dodatna potrditev naši odločitvi

"Odločitev o dokončni prekinitvi tekmovanja je zgolj dodatna potrditev naši odločitvi, da smo ob začetku krize, ki jo je s seboj prinesel koronavirus, pravočasno napravili pravilne korake, tako zdravstvene, vezane na zaposlene v klubu in igralce, kot tudi poslovne. Lahko rečem, da smo prav v tem segmentu napravili odlično delo, saj smo klubu omogočili, da je mirno zaključil sezono 2019/20, hkrati pa smo postavili temelje na pripravo za sezono 2020/21."

"Čeprav smo to počeli že prej, lahko ob zaključku sezone v ligi ABA začnemo razmišljati o novi tekmovalni sezoni. Uradno sicer še nimamo zagotovila, da bomo v prihodnji sezoni zaigrali v 7Days EuroCupu, toda iskreno upamo, da bomo ob ligi ABA, slovenskem državnem prvenstvu, slovenskem pokalnem tekmovanju in superpokalnem tekmovanju lige ABA, sodelovali tudi v evropskem pokalu," je sklepe skupščine komentiral direktor Cedevite Olimpije Davor Užbinec.

Jaka Blažič in Edo Murić
Sportal Delna "odmrznitev" Cedevite Olimpije
Aleksej Nikolić
Sportal Zlati slovenski reprezentant znova na voljo Partizanu
Davor Užbinec
Sportal Zanikajo govorice in poudarjajo: Zmagovalca bi moral določiti parket

 

Ne spreglejte