Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
16. 1. 2023,
21.56

Osveženo pred

1 leto, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

1

Natisni članek

Split liga ABA Cedevita Olimpija Cedevita Olimpija

Ponedeljek, 16. 1. 2023, 21.56

1 leto, 4 mesece

LIGA ABA, 15. KROG

Nova zmaga Cedevite Olimpije, Partizan zmagal za več kot 50

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

1

Liga ABA: Cedevita Olimpija - Split | Cedevita Olimpija je s 102:88 premagala Split. | Foto Grega Valančič/Sportida

Cedevita Olimpija je s 102:88 premagala Split.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Cedevita Olimpija je v 15. krogu lige ABA v Stožicah s 102:88 premagala Split. Ljubljančani so prišli še do devete zaporedne zmage v regionalni ligi, dvanajsto v sezoni. "Moramo se veseliti zmage, a se zavedati, da moramo igrati mnogo boljše v obrambi," je v prvi izjavi po tekmi poudaril trener Jurica Golemac. Crvena zvezda je v nedeljo z 78:58 premagala Budućnost, Partizan pa v ponedeljek s kar 120:67 MZT Skopje.

KK Cedevita Olimpija Yogi Ferrell Jurica Golemac
Sportal Olimpija po napeti končnici le ugnala Borac, Campazzo prvi igralec Zvezde

Odlično tekmo je v Stožicah odigral Alen Omić, z 21 točkami in kar 16 skoki (12 v napadu) vknjižil nov dvojni dvojček, bil pa je prvi strelec tekme. Pri zmajih je z 18 točkami in osmimi asistencami zablestel tudi Yogi Ferrell, po 13 točk sta prispevala Amar Alibegović in Lovro Gnjidić, 11 Edo Murić in deset Josh Adams. Najboljši strelec pri gostih je bil Lewis Sullivan z 18 točkami, Tyrell Nelson jih je dodal 16.

Fotogalerija s tekme v Stožicah (Fotro: Grega Valančič/Sportida):

Fotogalerija
1 / 45

Začetek tekme za Ljubljančane sicer ni bil najboljši, Split je takoj na začetku pobegnil in prednost obdržal do druge četrtine. Takrat so domači prevzeli pobudo in povedli, vendar do odmora niso mogli priti do dvomestnega števila prednosti, ob polčasu so vodili za pet. V nadaljevanju sta ekipi ostali na približno enaki razliki do konca tretje četrtine, potem pa so domači stopili na plin. V le nekaj minutah so povedli za deset (85:75), gledalce je na noge z zabijanjem spravil Amar Alibegović, domači pa so se povsem sprostili in razliko hitro še povečali, tako da na koncu ni bilo nobenega dvoma o zmagovalcu.

"Moramo igrati mnogo boljše v obrambi"

"Težko prigarana zmaga. Vedeli smo, da bo Split motiviran, potem ko je premagal Budučnost. Za nas je bila to peta tekma v 12 dneh. Imeli smo slabšo energijo, manj igralcev. Moramo se veseliti zmage, a se zavedati, da moramo igrati mnogo boljše v obrambi," je poudaril trener Jurica Golemac. V ligi ABA so zdaj 12-2. "To je lepo videti, a nič ne pomeni. Smo šele na polovici sezone. Moramo napredovati in upati, da se poškodovani in bolni igralci čim prej vrnejo."

Jurica Golemac | Foto: Grega Valančič/Sportida Jurica Golemac Foto: Grega Valančič/Sportida V regionalni ligi so ljubljanski košarkarji brez poraza že skoraj dva meseca. Parket so sklonjenih glav nazadnje zapustili šestega novembra lani, ko je v Tivoliju zmago slavil beograjski FMP. 

Zasedba Jurice Golemca se je sicer v obračun s Splitom podala s popotnico evropskega poraza, saj je Cedevita Olimpija med tednom v Eurocupu zabeležila že osmi poraz, potem ko je bila prekratka na gostovanju v Turčiji pri Bursi.

Liga ABA, 15. krog:

Petek, 13. januar:

Sobota, 14. januar:

Nedelja, 15. januar:

Ponedeljek, 16. januar:

Lestvica: 

Preberite še:

Bursaspor Cedevita Olimpija
Sportal Brez prave obrambe in osmi evropski poraz Cedevite Olimpije
Ne spreglejte