Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
15. 7. 2016,
17.10

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,43

1

Natisni članek

Union Olimpija KK Zlatorog Laško košarka ABA

Petek, 15. 7. 2016, 17.10

6 let, 7 mesecev

Odziv KK Zlatorog

Laščani nezadovoljni z odločitvijo lige ABA: KZS bi v tem primeru morala ščititi interes Zlatoroga

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,43

1

KK Zlatorog Laško | Foto Žiga Zupan/Sportida

Foto: Žiga Zupan/Sportida

Potem ko so na skupščini lige ABA odločili, da bodo v prihodnji sezoni v tekmovanju nastopili trije slovenski klubi Helios Suns, Krka in Union Olimpija, je svoje nezadovoljstvo z odločitvijo izrazil aktualni slovenski podprvak KK Zlatorog.

Spomnimo, zmaji so po posebnem povabilu v Eurocup dobili še eno in bodo tudi v prihodnji sezoni člani lige ABA, kjer neprekinjeno igrajo že od njenega nastanka leta 2001. Pred tem morajo izpolniti še en pogoj, in sicer bodo morali za igranje v tekmovanju plačati. Če ne bodo izpolnili finančnih zahtev, bodo 14. mesto v ligi zapolnili z drugim klubom glede na lestvice nacionalnih prvenstev Hrvaške, BiH, Makedonije in Slovenije.

Laščani so se na odločitev lige ABA odzvali z zapisom na svoji uradni spletni strani in pozvali krovno slovensko košarkarsko organizacijo k ščitenju interesov. Kaj vse so še zapisali, si lahko preberete v spodnjih vrsticah.

Odziv KK Zlatorog na odločitev skupščine lige ABA:

"Z vsem spoštovanjem do ljubljanskega kluba ter njegovih dozdajšnjih uspehov, delovanje Lige ABA v tem primeru ni v skladu z doseženimi rezultati v minuli sezoni Lige Nova KBM, v kateri je Zlatorog igral v finalu in tekmovanje končal na tretjem mestu, torej eno pred Unionom Olimpijo, ki jo je v polfinalu tudi ugnal z 2:1.

Košarkarski klub Zlatorog, eden izmed najbolj stabilnih slovenskih klubov z dolgoletno tradicijo, ki je v zadnjih letih še izboljšal delovanje ter še večjo pozornost namenil kakovostnemu delu z mladimi, je zelo zainteresiran za igranje v Ligi ABA v prihodnjih sezonah, morda že v naslednji. Kljub temu da je to pogojeno s finančno situacijo in sponzorskimi sredstvi, klub bi moral za igranje v regionalni ligi namreč povečati proračun, zaradi česar morda nastopa v ligi ne bi mogel potrditi, smo mnenja, da bi moralo vodstvo skupščine Lige ABA najprej upoštevati dosežene rezultate, nato pa šele vse preostale dejavnike za določanje ekip v tekmovanju.

Glede na to, da slovenske klube v Ligi ABA potrjuje Košarkarska zveza Slovenije, menimo, da bi morala v tem primeru ščititi interes KK Zlatorog ter s tem Lige Nova KBM, ki lahko s takimi odločitvami znova izgubi kredibilnost."

Ne spreglejte