Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
3. 12. 2007,
9.46

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Ponedeljek, 3. 12. 2007, 9.46

8 let

Lakovič znova katalonski rešitelj

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Barcelona je do zmage znova prišla na račun odlične predstave Jake Lakoviča. V Italiji se je izkazal Aleksandar Ćapin.

Španija: Jaka Lakovič je še enkrat več blestel pod španskimi koši. Tokrat je bil z dvajsetimi točkami (met za dve 2:3, met za tri 3:8, prosti meti 7:10) najzaslužnejši za tretjo zmago Barcelone proti Gran Canarii (69:65). Ob tem je slovenski reprezentant v petintridesetih minutah zbral dva skoka in šestkrat podal. Zmage in dobre predstave se je veselil tudi Samo Udrih, ki je bil s trinajstimi točkami drugi najuspešnejši strelec Granade pri zmagi nad Valladolidom (74:68), ob tem pa je sedemindvajset minut izkoristil tudi za štiri skoke in podajo. Granada se tako s tremi zmagami in enim porazom nahaja na visokem četrtem mestu. Domen Lorbek je z Estudiantesom gostoval pri Murcii in pri porazu sodeloval nekaj manj kot pol ure. V tem času je zadel tri od petih metov za tri točke ter z dvema zadetima prostima metoma srečanje končal pri enajstih točkah in dveh skokih. To je za madridski klub že tretji poraz, kar jih uvršča na petnajsto mesto ACB lige. Še slabše pa gre ViveMenorci, ki tudi po štirih krogih ostaja brez zmage. Marko Tušek je bil sicer z devetimi točkami, štirimi skoki in podajo med najboljšimi posamezniki domače ekipe proti Joventutu, a moštvo iz Badalone kljub odsotnosti Rudyja Fernandeza ni pustilo presenečenja.

Italija: V šestem krogu italijanskega prvenstva je bila Lottomatica doma s 84:72 boljša od Capo d'Orlando. Erazem Lorbek je k četrti zmagi v sedemnajstih minutah prispeval devet točk in skok. Rimljani so tako uspešno opravili generalko pred sredinim gostovanjem v Atenah, ko se bodo v prvem krogu evrolige pomerili z evropskim prvakom Panathinaikosom. Eden izmed junakov Vareseja po zmagi nad bolonjskim Fortitudom je bil Aleksandar Ćapin. Slednji se je izkazal v vseh elementih košarkarske igre. Po trikrat je zadel za dve in tri točke, končnemu točkovnemu izkupičku pa dodal še tri proste mete, kar je skupno pomenilo osemnajst točk. V dobre pol ure igre je ujel tudi štiri žoge pod obročema in tudi trikrat uspešno podal. Njegov soigralec Gregor Hafnar je v desetih minutah k drugi zmagi prispeval tri točke. Legea Scafati pod vodstvom Teomana Alibegoviča v Vidmu ni bila dorasel tekmec Snaideru (72:58) in tako ostaja pri dveh zmagah.

Grčija: Sezono so kot zadnji začeli še grški klubi. V boj za ubranitev naslova se je uspešno podal Panathinaikos, ki se je kar nekaj časa mučil z novincem v ligi Almeco. Sani Bečirovič je v nekaj več kot osemnajstih minutah zgrešil le en met iz igre in se zaustavil pri številki deset. Na njem so gostje storili šest osebnih napak, ob tem pa je bil s štirimi podajami drugi najuspešnejši v tem elementu igre pri evropskih prvakih. Prvič je dres novega kluba oblekel Smiljan Pavič, ki je za atenski AEK na gostovanju pri Egaleu v štirinajstih minutah prispeval tri točke in skok, kar pa ni bistveno vplivali k končnemu izidu (78:65).

Turčija: Za veliko presenečenje turškega prvenstva je poskrbel Banvitspor, ki je v gosteh ugnal Fenerbahče Ülker z 89:72. Kot kaže se je branilcem naslova preveč poznala odsotnost Ibrahima Kutluayja in Mirsada Turkcana. Zato je ponujeno priložnost dobro izkoristil Emir Preldžić, ki je dosegel devet točk, Gašper Vidmar pa tri manj.

Ne spreglejte