Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Ponedeljek,
21. 11. 2011,
9.37

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Rašo Nesterović Jaka Lakovič

Ponedeljek, 21. 11. 2011, 9.37

8 let, 1 mesec

Lakovič: Rašo prispeval h kultu reprezentance

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
V otroštvu sta Jaka Lakovič ter Rašo Nesterović preživela veliko časa skupaj na Kodeljevem pri Slovanu, v nadaljevanju pa v reprezentanci. "V veliko pomoč je bil tudi kot prijatelj," pravi "Jale".

Slovan velja za košarkarsko sredino, iz katere je prišlo kar nekaj vrhunskih košarkarjev. Med najbolj znanimi sta kajpak Rašo Nesterović ter Jaka Lakovič. In kot pravi sedanji kapetan izbrane vrste, se je že takrat videlo, da bo pot njegovega prijatelja šla strmo navzgor, saj je imel vse osnove za vrhunsko košarkarsko kariero. "Z Rašom se poznava od malih nog, ko je bil on kadet in jaz starejši pionir. Tukaj sem z njim prvič igral skupaj. Že takrat je bil visok in so se okoli njega motovilili lovci na talente. Videlo se je, da bo njegova kariera šla strmo navzgor, a le ob predpogoju, da bo trdo delal. In je, kar je bila njegova vrlina. Poleg talenta in znanja je bil tudi zelo pameten, kar je bil dober skupek. Vedno je bil skromen in z obema nogama trdno na tleh. Bil je realist in ni živel v oblakih. Vse skupaj se je poklopilo in naredil je odlično kariero," je o prijatelju povedal lepe besede Jaka Lakovič.

Član Galatasaraya je izpostavil prav Nesterovića, ko se je leta 2005 začel ustvarjati kult v slovenski članski košarkarski reprezentanci. Od tistega leta naprej je namreč Slovenija začela igrati pomembnejšo reprezentančno vlogo tako v Evropi kot v svetu. In takrat je kapetan izbrane vrste postal ravno Rašo. "Z njim je bilo vedno lahko sodelovati. Sam pri sebi je imel razčiščeno, da napredek in rezultat vedno prinese le delo. Bil je prvi na treningih in vzor vsem mlajšim. Tudi nam. Zaradi tega je ob Pipanovem prevzemu reprezentance postal kapetan. Mogoče je ravno takrat leta 2005 v Beogradu zaradi njegovega odnosa ter tudi ostalih v ekipi nastal kult reprezentance. Bil je v veliko pomoč kot kapetan, prav tako pa tudi kot prijatelj. Rašo je velika oseba," je še za konec povedal Lakovič.

Ne spreglejte