Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Nedelja,
1. 9. 2013,
18.22

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Nedelja, 1. 9. 2013, 18.22

8 let

Lakovič: Imam zelo slab občutek

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Tako, vse je nared, da se evropsko prvenstvo lahko začne. Slovenija je odigrala zadnjo pripravljalno tekmo s Francijo, naši košarkarji pa so povsem usmerili misli proti prvemu nasprotniku Češki.

V soboto so izbranci Božidarja Maljkovića odigrali še dvanajsto pripravljalno tekmo in šele drugič klonili. V Stožicah so bili v izdihljajih dvoboja bolj zbrani Francozi, ki so tudi eni od favoritov prihajajočega prvenstva. A ta tekma ni bila realen pokazatelj moči, saj igralci niso želeli tvegati poškodb pred začetkom EuroBasketa.

"Malce imam mešane občutke po tej tekmi. Tekma ni bila slaba. Bil se je trd boj. Se mi zdi, da smo oboji gledali bolj na to, da se ne bi kdo poškodoval. Zato se nismo metali na glavo. Imeli smo možnost za zmago, vendar so bili Francozi na koncu boljši. Vedeli smo, da nam rezultat ni bil primaren. Šli smo na zmago, vendar ni katastrofa, ker smo izgubili. Priprav je konec. Zdaj gre zares," je po tekmi povedal kapetan naše izbrane vrste Jaka Lakovič.

Skupaj s soigralci se je znova zbral danes popoldne v Zrečah, kjer bo ekipa nastanjena v prvem delu evropskega prvenstva. Misli so že usmerjene proti Češki, ki bo kot prva ovira naše izbrane vrste v sredo v Zlatorogu: "Strokovni štab ima ves material in verjamemo, da se bomo dobro pripravili na Čehe. Igralci si še nismo nič pogledali. Vemo pa, da igrajo zelo hitro. Nasproti nam bo stala atletska ekipa, na katero se bomo morali zelo dobro pripraviti."

Reprezentance si brez Jake Lakoviča težko predstavljamo, saj je že vrsto let njen zaščitni znak. Vsako leto je pustil srce za Slovenijo. Na vprašanje, ali so misli in pričakovanja pred začetkom letošnjega velikega tekmovanja kaj drugačna kot v preteklih letih, je ironično ter v šali odgovoril: "Vedno dajem slabe napovedi, zato bom rekel, da imam zelo slab občutek. Vedno namreč narobe napovem ..."

Ne spreglejte