Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
6. 5. 2017,
6.00

Osveženo pred

6 let, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Natisni članek

Cleveland Cavaliers LeBron James Liga NBA NBA

Sobota, 6. 5. 2017, 6.00

6 let, 11 mesecev

Liga NBA, 5. maj

Kralj James in Cleveland meljeta naprej

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15
Cleveland Cavaliers Toronto Raptors liga NBA | Foto Reuters

Foto: Reuters

Branilci naslova prvaka v severnoameriški košarkarski ligi NBA Cleveland Cavaliers so na gostovanju s 115:94 premagali Toronto Raptors in vodijo s 3:0 v zmagah ter jih le še ena zmaga loči od uvrstitve v finale na vzhodnem delu lige. Na zahodnem delu pa so San Antonio Spurs prav tako na tujem s 103:92 ugnali Houston Rockets in povedli z 2:1.

LeBron James je v Torontu dosegel 35 točk, osem skokov in sedem podaj, Kevin Love je za goste dodal 16 točk in 13 skokov, aktualni prvaki pa so se od gostiteljev odlepili šele v zadnji četrtini. Cavaliers so postali šele druga ekipa v zgodovini, ki je v dveh zaporednih sezonah v prvih sedmih tekmah končnice dobila vse dvoboje; pred tem je to uspelo le Minneapolis Lakers v letih 1949 in 1950. Cleveland je obenem zmagal na desetih tekmah v nizu v lanski končnici, ko je ta niz prekinil Toronto, ki je zmagal na tretji in četrti tekmi finala vzhodnega dela.

Toronto ob polčasu še vodil, nato pa ...

Raptors so ob polčasu vodili za tri točke, še po treh četrtinah pa so zaostajali le za dve točki, nato pa so James in druščina pospešili in gladko zmagali. James je v odločilnem zadnjem delu prispeval 13 točk. Gostitelji, DeMar DeRozan je zbral 37 točk, Jonas Valanciunas pa 19, so igrali brez trikratnega udeleženca tekme vseh zvezd lige Kylea Lowryja, ki si je na sredini tekmi v Clevelandu zvil gleženj. Cleveland lahko zmaga v seriji že po četrti tekmi v noči na ponedeljek po slovenskem času, ki bo prav tako v Torontu.

Ostroge zmagale drugič zapored

Košarkarji Houstna niso imeli možnosti za zmago, saj so zadeli le 36 odstotkov metov iz igre, San Antonio pa 45,3 in je uspešno zaključil dvoboj, na katerem ni nastopil poškodovani francoski branilec Tony Parker. Slednji bo manjkal do konca letošnje končnice, ker je moral na operacijo leve stegenske mišice, ki si jo je natrgal v četrti četrtini druge tekme te serije.

Liga NBA, 5. maj (konferenčni polfinale):

Toronto Raptors : Cleveland Cavaliers   94:115 /0:3/
DeRozan 37, Valanciunas 19; James 35, 8 sk., 7 as., Irving in Love 16, 13 sk.

Houston Rockets : San Antonio Spurs 92:103   /1:2/
Harden 43, Ariza 17; Leonard in Aldrige 26

//- izid v zmagah

Ne spreglejte