Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Nedelja,
1. 5. 2011,
23.00

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Aleksandar Džikić Chris Booker

Nedelja, 1. 5. 2011, 23.00

8 let

Krkin sanjski "vikend paket" v Belgiji

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Krka se veseli. Dve novomeški zmagi, naslov prvaka pokala EuroChallenge in Goran Ikonić kot najkoristnejši košarkar zaključnega turnirja.

Po Oostedeju je padla še Lokomotiva Kuban. Prišli, videli, zmagali. Nadvse preprosto. Tudi težave, ki so se pojavljale v prvem polčasu polfinalne tekme in v tretji ter začetku zadnje četrtine velikega finala, bodo za košarkarje novomeške Krke hitro pozabljene. Štejeta dve zmagi in naslov zmagovalca pokala EuroChallenge. ''Vse skupaj dojemam zelo čustveno. Pred dnevi se mi je pripetila smrt v družini, tako da sem se težko pripravil. A ta scenarij je izjemen. Čestitke nasprotnikom. Dobro so se borili. Seveda pa si najlepše čestitke zaslužijo moji fantje. To ni le velik uspeh za Krko, temveč tudi za slovensko košarko. Navsezadnje je to v dveh desetletjih šele druga evropska lovorika. S tem moramo biti zadovoljni. Mar ne?! Ni bilo lahko, a vseskozi sem verjel, da nam bo uspelo, saj sem videl, da smo kljub napakam blizu. Zaostajali smo zaradi malenkosti. Ko smo to spremenili, se je tehtnica nagnila na našo stran. Ključnega pomena pa je bila naša potrpežljivost. Nismo bili živčni. Borili smo se do konca, kar je bilo naposled več kot dovolj za zmago,'' je preznojen zadovoljno kimal trener Krke Alekdandar Džikić in zatrdil, da se pokal romal v prave roke. Tudi prstan za najkoristnejšega košarkarja zaključnega turnirja je po njegovem mnenju na pravi roki. Prisvojil si ga je Goran Ikonić, ki v finalu ni bil tako razpoložen kot v petek, a je skupaj s Chrisom Bookerjem in na koncu Bojanom Krivcem le potegnil dolenjski voz. ''Navdušuje me njegova samozavest. V prvem polčasu petkove polfinalne tekme je dosegel le dve točki. Po prihodu iz slačilnice jih je dodal še 24. Finale? Podobna zgodbe,'' je svojega ostrostrelca hvalil ''Džile''.

Booker obožuje Belgijo

Ikonić je ob pohvalah ostal skromen in zasluge pripisoval tudi soigralcem.

''Čeprav sem bil nerazpoložen so verjeli vame. 'Meči,' so mi dejali. In sem metal. Presrečen sem. Tega naslova resnično nismo pričakovali, kar pa še ne pomeni, da ni zaslužen. Bili smo najboljši. Po porazu v polfinalu lige NLB smo želeli tukaj vsaj korak naprej. Storili smo ga v petek in danes postavili piko na i,'' zatrjuje 196 cm visoki branilec iz BiH, ki bo po karieri svojo družino prav gotovo rad popeljal na izlet v Belgijo. Tako kot tudi Chris Booker, prvi mož Novomeščanov v velikem finalu. ''Obožujem Belgijo. Kadarkoli pridemo sem, zmagujemo. A ne gre le za Belgijo … Zmagujemo s svojo srčnostjo in obrambo. Krka temelji na moštvenem duhu. Poglejte našo statistiko. Po minutaži prav nihče ne izstopa. Vsi igramo med 20 in 25 minutami. To nam daje svežino in moštveni značaj,'' je razloge za uspeh iskal 208 cm visoki ameriški center, ki je v Sloveniji najprej igral za Union Olimpijo. Prav s slednjo ga v sklepnem delu sezone bržčas čaka še nekaj zanimivih obračunov, ki bodo prava poslastica zelo pestre in uspešne sezone za slovensko klubsko košarko.

Ne spreglejte