Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
1. 8. 2013,
11.46

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Beno Udrih New York Knicks

Četrtek, 1. 8. 2013, 11.46

8 let

Kratkohlačniki iz New Yorka želijo Udriha

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Kje bo kariero nadaljeval Beno Udrih? Za slovenskega branilca in nesojenega udeleženca evropskega prvenstva se zanimajo številni klubi. Pisali smo že o Fenerbahčeju, zdaj se omenja še New York.

Moštvo New York Knickerbockers oziroma krajše Knicks išče rezervnega visokega branilca, ki je vešč organiziranja igre. Po poročanju ESPN-ja so priljubljeni Kratkohlačniki, ki bodo vsaj še deset let domovali v kultni dvorani Madison Square Garden, pokazali zanimanje za Bena Udriha. Slovenski košarkarski legionar je v ligi NBA nosil dres štirih klubov. Po San Antoniu, Sacramentu, Milwaukeeju in Orlandu bi lahko napočil čas za novi izziv v severnoameriški poklicni ligi.

New York lahko 31-letnemu Savinjčanu, ki je prost igralec na košarkarski borzi, v skladu z omejitvami zaradi pravila o dovoljeni vsoti denarja, namenjeni plačam igralcev (''salary cup''), ponudi le najvišjo dovoljeno plačo za ''veterane''. Za proste igralce znaša okrog 1,2 milijona ameriških dolarjev na sezono, kar bi bil hud finančen udarec za slovenskega igralca, ki je še lani prejemal plačo v višini vrtoglavih (a tudi neobdavčenih) 7,3 milijona. Vodstvo New Yorka čaka zahtevna naloga, da prepriča Udriha, naj vseeno sprejme ponudbo in se pridruži ekipi.

New York išče kandidata, ki bi okrepil konkurenco med branilci in razbremenil Raymonda Feltona in Pabla Prigionija, da bi lahko tako na srečanjih računala tudi na prepotreben počitek. Drugi kandidat za izpraznjeno mesto branilca je Delonte West.

Za Udriha, ki je odpovedal sodelovanje s slovensko reprezentanco na letošnjem vrhuncu sezone, evropskem prvenstvu na domačem parketu, se zanimajo tudi v Evropi. Pri Fenerbahčeju naj bi si ga zaželel trofejni srbski trener Željko Obradović.

Ne spreglejte