Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
24. 5. 2017,
7.31

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,65

Natisni članek

Cleveland Cavaliers Boston Celtics LeBron James

Sreda, 24. 5. 2017, 7.31

6 let, 6 mesecev

Liga NBA, finale vzhodne konference

LeBron James se je le naslonil nazaj: Ta fant je nekaj posebnega #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,65
Kyrie Irving | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

V noči na sredo sta v finalu vzhodne konference četrto tekmo igrala Cleveland Cavaliers in Boston Celtics. Tekmo so dobili Kavalirji (112:99) in v zmagah povedli s 3:1.

Cleveland Cavaliers, aktualne prvake lige NBA, do velikega finala loči le še ena zmaga. Če se uvrstijo v finale, jih tam čakajo Golden Sate Warriors ki so v finalu vzhodne konference pometli s San Antonio Spurs (4:0).

 LeBron James je na zadnji tekmi dosegel 34 točk. | Foto: Guliverimage/Getty Images LeBron James je na zadnji tekmi dosegel 34 točk. Foto: Guliverimage/Getty Images "Preprosto je bil rojen za takšne trenutke"

Na tekmi je blestel Kyrie Irving, ki si je v tretji četrtini zvil gleženj. Irving je stisnil zobe in znova stopil na parket. Njegova statistika se je na koncu ustavila pri 42 točkah, 4 podajah in 3 skokih. LeBron James je dosegel 34 točk. James je imel na tekmi težave z osebnimi napakami, zato je na koncu še večja odgovornost padla na Irvinga, nad katerim je bil LeBron po tekmi navdušen.

"Ta fant je nekaj posebnega. Vesel sem, da sem se lahko usedel, naslonil nazaj in ga gledal. Preprosto je bil rojen za takšne trenutke," je po tekmi povedal prvi zvezdnik ekipe, ki je svojim 34 točkam dodal pet skokov in šest podaj.

S pohvalami nad Irvingom ni skoparil tudi trener Tyronn Lue. "Videl je, da LeBron odhaja iz igre in je želel prevzeti vso odgovornost nase. To je tudi pozneje storil."

"Ne smejo izenačiti"

V tretji četrtini je domača dvorana obnemela, potem ko je Kyrie Irving obležal na parketu. Pri polaganju na koš je stopil na nogo Terryju Rozierju. Še bolj na tesno si je zavezal copat, se postavil na noge, stisnil zobe in nadaljeval tekmo. Videti je bilo, da ga ta večer ne more nič zaustaviti.

"Zadaj v mislih sem imel: 'Ne smejo izenačiti. Ne moremo se vrniti v Boston z izidom 2:2. Nocoj moramo vse narediti za zmago. Ta večer je bila ena tistih tekem, ko smo se morali boriti in zaslužiti zmago," je povedal prvi junak tekme.

Pri Bostonu sta bila najbolj razpoložena Avery Bradley, ki je dosegel 19, Jae Crowder pa 18 točk.  

Liga NBA, finale vzhodne konference

Cleveland Cavaliers : Boston 112:99 /3:1/
Irving 41, James 34; Bradley 19, Crowder 18

Ne spreglejte