Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Nedelja,
10. 11. 2019,
21.46

Osveženo pred

4 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,92

Natisni članek

Cedevita Olimpija Cedevita Olimpija Koper Primorska Slaven Rimac Jurica Golemac

Nedelja, 10. 11. 2019, 21.46

4 leta, 5 mesecev

Po zmagi Cedevite Olimpije proti Kopru Primorski (90:67)

Košarkarji Olimpije so se v Kopru peljali po enosmerni ulici

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,92
Koper Primorska - Cedevita Olimpija | Cedevita Olimpija je z odlično predstavo povsem razorožila košarkarje Kopra Primorske. | Foto Žiga Mikeli/Koper Primorska

Cedevita Olimpija je z odlično predstavo povsem razorožila košarkarje Kopra Primorske.

Foto: Žiga Mikeli/Koper Primorska

V slovenskem derbiju v regionalni ligi ABA je Cedevita Olimpija prikazala odlično predstavo in povsem razorožila košarkarje Kopra Primorske, ki niso mogli zaustaviti razigranih Ljubljančanov. Ti so zdaj spet pri vrhu jadranskega tekmovanja.

Že začelo se je po notah Cedevite Olimpije. Košarkarji iz Ljubljane so bili v prvi četrtini tako rekoč nezgrešljivi. Zadeli so vseh šest poizkusov za tri točke, mimo želenega cilja je šel le en met za dve točki (6/7). Posledično je bila tudi njihova prednost temu primerna. Kar 30:13 je bilo na semaforju v Areni Bonifika.

"Olimpija je odigrala odlično na obeh koncih igrišča. Premalo agresivni smo bili. Prva četrtina je bila tista, ki je bila odločilna. Olimpija ima kakovostne igralce, ki zadevajo v serijah. Nisem pričakoval, da bodo dali toliko trojk. Tokrat jim je steklo, nam ne. Nismo ujeli ritma. Če ne branimo, ne moremo teči. Če ne tečemo, se nam ustavi igra," je o slabši predstavi dejal trener Kopra Primorske Jurica Golemac.

KK Krka
Sportal Krka z novim trenerjem ugnala Mego, Olimpija razbila Primorsko

Olimpija v svojem svetu

Domačim igra nikakor ni stekla, gostje pa so bili na uvodu vroči. Američan Mikael Hopkins je bil tisti, ki je s tremi zaporednimi točkami popeljal Olimpijo do naskoka 21:10.

Sicer so domači ob začetku druge četrtine z delnim izidom 8:0 vlili upanje navijačem za morebiten preobrat, a je gostujoči trener Slaven Rimac hitro ukrepal z minuto odmora, po kateri so njegovi izbranci zaigrali spet bolj zbrano.

Codi Miller-McIntyre je bil s 15 točkami in 9 asistencami najboljši posameznik dvoboja. | Foto: Žiga Mikeli/Koper Primorska Codi Miller-McIntyre je bil s 15 točkami in 9 asistencami najboljši posameznik dvoboja. Foto: Žiga Mikeli/Koper Primorska

Dvoboj je bil zanj in za domačega stratega Golemca nekaj posebnega, saj sta pred leti skupaj sodelovala pri Ciboni, ki sta jo popeljala celo na vrh lige ABA, tokrat pa sta si stala nasproti.

Z dobro obrambo so gostje povsem onemogočili glavna orožja Kopra Primorske. Čeprav je prvi strelec moštva Lance Harris do prvega polčasa dosegel devet od skupno 14 točk, pa je bil povsem odrezan Marko Jagodić Kuridža. Vsega tri točke in met iz igre 1/8. Prvi podajalec lige Žan Mark Šiško se je sicer lahko pohvalil s sedmimi asistencami, vendar ni bil razpoložen pri metu (tekmo je končal pri metu iz igre 1/9 – prvi koš iz igre je dosegel šele v zadnji četrtini).

Za vsak koprski napad imeli pravi odgovor

Pri košarkarjih v zeleno-beli opravi je bila najbolj vroča ameriška naveza Code Miller-McIntyre-Ryan Boatright-Hopkins. Do polčasa je dosegla 29 točk, Olimpija pa je vodila s 47:29.

Kuridža se je v nadaljevanju sicer razigral, ampak so gostje iz glavnega mesta venomer našli odgovor na domači napad. Prednost se je vseskozi gibala okoli dvajsetih točk.

Žan Mark Šiško je tokrat pregorel v preveliki želji, saj mu je nasproti stal matični klub. | Foto: Žiga Mikeli/Koper Primorska Žan Mark Šiško je tokrat pregorel v preveliki želji, saj mu je nasproti stal matični klub. Foto: Žiga Mikeli/Koper Primorska

Američan Codi se je tudi tokrat prelevil v pravega organizatorja igre. Na koncu tekme se je pohvalil s 15 točkami in devetimi asistencami ter bil najboljši posameznik slovenskega derbija.

Rimac: Zmagi sta kazalnik, da gremo v pravo smer

Olimpija je prišla brez težav do nove zmage – najvišja prednost je bila v zadnji četrtini pri 83:58 -, s katero je skočila v družbo Budućnosti in FMP, ki imata po šestih krogih pet zmag, Primorska pa tako ostaja pri štirih skalpih.

Edo Murić verjame v dobro nadaljevanje tudi sredi tedna proti Unicsu. | Foto: Žiga Mikeli/Koper Primorska Edo Murić verjame v dobro nadaljevanje tudi sredi tedna proti Unicsu. Foto: Žiga Mikeli/Koper Primorska

"Vedeli smo, da nas čaka težka tekma, saj nam je nasproti stala ekipa, ki je motivirana proti vsakomur. Znajo zmagovati. Lani so osvojili vse lovorike. Ekipa je dobro vodena, selekcionirana. Ključ do zmage je bila prva četrtina, v kateri smo domače zaustavili na 13 točkah. Mi smo zadeli veliko metov. Včasih takšne žoge ne gredo skozi obroč, tokrat so šle. Prisilili smo jih, da se niso mogli držati njihovega načrta, ki so si ga zadali pred tekmo. Težko se je potem vrniti. Imamo kakovost in izkušene košarkarje. Ti dve zmagi sta kazalnik, da gremo v pravo smer," je po uspehu dejal Rimac in meril še na uspeh v Eurocupu proti Darušafaki. 

Zmaji so sredi tedna v Turčiji prišli do prvega evropskega skalpa, že v sredo pa jih čaka nova težka evropska preizkušnja, ko bo v Stožicah gostoval Unics.

Koper Primorska : Cedevita Olimpija 67:90 (13:30, 29:47, 50:70)

Dvorana Bonifika, gledalcev 2500, sodniki: Pukl, Boltauzer (oba Slovenija), Zamojski (Poljska).

Koper Primorska: Holt 11 (8:8), Harris 14 (1:2), Čakarun 16 (8:8), Lazić 5 (1:2), Marinković 3 (1:1), Hodžić 6, Jagodić Kuridža 10 (4:5), Šiško 2.

Cedevita Olimpija: Krušlin 14 (3:3), Boatright 14 (5:7), Hopkins 11, Murić 5, Miller-McIntyre 15 (2:3), Blažič 12 (1:2), Stipanović 12, Simonović 5, Zirbes 2.

Prosti meti: Koper Primorska 23:26, Cedevita Olimpija 11:15.

Met za tri točke: Koper Primorska 6:26 (Harris 3, Hodžić 2, Holt), Cedevita Olimpija 13:22 (Blažič 3, Hopkins 3, Krušlin 3, Boatright, Miller-McIntyre, Simonović, Murić).

Osebne napake: Koper Primorska 19, Cedevita Olimpija 21.

Pet osebnih: Stipanović (39.).

Sta

Ne spreglejte