Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Torek,
5. 12. 2017,
8.03

Osveženo pred

6 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

Natisni članek

Gašper Okorn Petrol Olimpija liga prvakov liga prvakov

Torek, 5. 12. 2017, 8.03

6 let, 5 mesecev

Košarkarji Olimpije bodo igrali, a imeli misli usmerjene proti petku

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30
okorn | Foto Sportida

Foto: Sportida

Po reprezentančnem premoru so košarkarji Petrol Olimpije spet zajadrali v naporen ritem tekem. Sredi tedna jih že čaka obračun Lige prvakov proti poljskemu Radomu. Ljubljančani bi se z zmago v Hali Tivoli otresli zadnjega mesta, a jih bolj zanima petkova tekma lige ABA z Zadrom.

Petrol Olimpija in Rosa Radom imata pred današnjim dvobojem v Hali Tivoli vsak po eno zmago na svojem računu. Poljaki niso dobro začeli državnega prvenstva, saj so s tremi zmagami in petimi porazi šele na 11. mestu.

V taboru Olimpije imajo nekaj težav pri sestavi moštva. Dolgo časa poškodovani prvi organizator igre Talor Battle, ki so ga v Ljubljano pripeljali kot nosilca igre, se je v nedeljo proti FMP spet poškodoval. Tokrat je na tapeti stegenska mišica.

V mislih je tudi že Zadar

Jan Špan verjame, da lahko poljsko moštvo pade. | Foto: ABA liga Jan Špan verjame, da lahko poljsko moštvo pade. Foto: ABA liga "Rose Radom ne smemo podcenjevati, čeprav imamo trenutno isti rezultat v Ligi prvakov. Njihova igra se vrti okoli obeh ameriških igralcev, češkega reprezentanta Auda, ukrajinskega Zajceva in poljskega Sokolowskega. Obe moštvi bosta neobremenjeni z rezultatom. Na srečanje se pripravljamo po najboljših močeh. Tekmo z Roso Radom bomo vzeli za dober trening, na katerem želiš zmagati, saj je odlično za samozavest. Priznati moramo, da smo že osredotočeni na petkovo tekmo lige ABA v Zadru," pred dvobojem poudarja trener Olimpije Gašper Okorn.

S tem daje vedeti, da so v zmajevem gnezdu vse misli usmerili v regionalno ligo, saj ta zagotavlja vstop v višje umeščeno evropsko klubsko tekmovanje, kot sta Eurocup in Evroliga.

"Naredili bomo vse, kar je v naši moči, da se dobro regeneriramo in pripravimo na tekmo, ki prihaja. Želimo zmagati. Verjamem, da lahko premagamo Roso Radom v Tivoliju, če se bomo držali navodil trenerjev in odigrali maksimalno," pa še pravi Jan Špan. ​​​​​

Ne spreglejte