Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Četrtek,
2. 3. 2017,
10.34

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45

Natisni članek

Zadar liga ABA

Četrtek, 2. 3. 2017, 10.34

6 let, 7 mesecev

Zadar

Košarka v novi dvorani, navijanje pa v stari

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45

Medtem ko so se košarkarji Zadra po zmagovitem košu slovenskega legionarja Maja Kovačevića v dvorani Krešimirja Čosića veselili pomembne zmage v ligi ABA nad Cibono (85:84), pa so njihovi navijači glasno prepevali v legendarni dvorani Jazine.

Maj Kovačevič in košarkarji Zadra so bili v sredo brez prave navijaške podpore v domači dvorani. | Foto: ABA liga Maj Kovačevič in košarkarji Zadra so bili v sredo brez prave navijaške podpore v domači dvorani. Foto: ABA liga

Navijači Zadra niso znani le po brezmejni ljubezni do košarke in svojega kluba, temveč tudi po domiselnih oblikah protesta. Tako je dobršen del tribun sodobne dvorane Krešimerja Čosića na Višnjiku ob sredini tekmi 24. kroga lige ABA proti Ciboni sameval, navijaška skupina Tornado pa je skupaj z drugimi navijači kluba napolnila legendarno dvorano Jazine v središču mesta.

Tam se jih je zbralo več kot 2.500, ob spremljanju televizijskega prenosa pa niso zgolj glasno navijali in prepevali, temveč jasno zahtevali tudi slovo uprave kluba. Navijači se namreč ne strinjajo s politiko zdajšnjih vodstvenih struktur, zato že lep čas pozivajo k spremembam.

Njihovi košarkarski ljubljenci so sicer na drugem koncu mesta v dramatični tekmi ugnali Cibono (85:84). Zmagoviti koš je dosegel otrok novomeške Krke in nekdanji član Slovana, Zlatoroga in Heliosa Maj Kovačevič, s pomembnim parom točk pa so se Dalmatinci odlepili z dna lestvice in nanj potisnili Krko.

Plačaj vstopnico, a ne pojdi na tekmo

Navijaška akcija je v Zadru obudila spomin tudi na nepozabni finale hrvaškega prvenstva leta 1998. Tudi takrat so se Dalmatinci pomerili s Cibono, vodstvo lige pa je zaradi navijaških incidentov klub kaznovalo z eno tekmo pred praznimi tribunami. Navijači so zato organizirali akcijo "Kupi vstopnico, ne odidi na tekmo", po kateri so se navijači zbrali pred dvorano in tam navijali. Zbralo se jih je kar 20 tisoč.
Ne spreglejte