Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
28. 7. 2023,
11.40

Osveženo pred

9 mesecev, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,49

Natisni članek

Mike Tobey Vlatko Čančar Vlatko Čančar SP 2023 Luka Dončić Luka Dončić Slovenska košarkarska reprezentanca

Petek, 28. 7. 2023, 11.40

9 mesecev, 1 teden

Drugi cikel priprav na SP

Konec čakanja: Dončić že trenira, prišel tudi Kidd #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,49
Slovenija Francija Luka Dončić | Luka Dončić se je danes pridružil pripravam slovenske izbrane vrste. | Foto Vid Ponikvar

Luka Dončić se je danes pridružil pripravam slovenske izbrane vrste.

Foto: Vid Ponikvar

Po prostem dnevu je slovenska košarkarska izbrana vrsta v Ljubljani v četrtek vstopila v drugi cikel priprav za svetovno prvenstvo, ki bo med 25. avgustom in 10. septembrom na Filipinih, Japonskem in v Indoneziji. Slovenskemu taboru se je v petek pridružil Luka Dončić, ki je z ekipo že opravil prvi trening, v soboto pa se bo v Ljubljani izbrani vrsti priključil še NBA prvak Vlatko Čančar, so sporočili iz KZS. Oba bosta v soboto ppoldne odgovarjala tudi na novinarska vprašanja.

Slovenija Kitajska Aleksander Sekulić
Sportal Slovenski selektor sprejel težko odločitev in opravil rez

Strokovni štab reprezentance je po uvodni pripravljalni tekmi proti Kitajski, ki so jo Slovenci dobili s 75:73, izvedel prvi rez znotraj ekipe. Tako slovenska izbrana vrsta priprave v Ljubljani nadaljuje brez Blaža Mahkovica, Mihe Lapornika in Urbana Klavžarja. Se je pa ekipi v petek na treningu že pridružil Luka Dončić, Vlatko Čančar pa bo z moštvom prvič vadil v soboto.

Luka Dončić je že z reprezentanco:

Na treningu je Slovence obiskal tudi Jason Kidd:

Naturalizirani Američan Mike Tobey, ki individualno vadi v ZDA, naj bi v Slovenijo po dogovoru prispel sedmega avgusta. V teh dneh se sicer v Ljubljani mudi tudi Dončićev trener v Dallasu Jason Kidd, s katerim so se ljubitelji košarke v prestolnici z veseljem fotografirali in posnetke objavili na družbenih omrežjih.

Slovenija : Litva slovenska košarkarska reprezentanca Eurobasket 2022, Jason Kidd, Mark Cuban
Sportal Dončić ima poseben obisk iz ZDA

Po torkovem obračunu s Kitajsko naslednji test Slovence čaka že v sredo, drugega avgusta, ko se bodo v razprodanih Stožicah pomerili z Grki, z istim tekmecem pa se bodo dva dneva kasneje pomerili še v Atenah. Iz Grčije se bo reprezentančna zasedba vrnila v Stožice, kjer se bo 8. avgusta namesto prvotno planiranega obračuna s Hrvaško na sporedu srečanje s Črno goro. Hrvati so namreč gostovanje v Sloveniji odpovedali. Nato pa bo sledil nastop na zvezdniškem turnirju v Malagi. V okviru praznovanja stote obletnice delovanja španske košarkarske zveze se bosta v petek, 11. avgusta, pomerili Slovenija in Španija, dan kasneje se bo zasedba Aleksandra Sekulića pomerila še z Združenimi državami Amerike. Zaključek priprav bodo Slovenci opravili v Tokiu, kjer bo 19. avgusta sledil še dvoboj proti Japonski.

Slovenci so se iz Laškega preselili v Ljubljano. | Foto: Vid Ponikvar/Sportida Slovenci so se iz Laškega preselili v Ljubljano. Foto: Vid Ponikvar/Sportida

Pa napornem uvodnem tednu priprav bo v tem ciklu priprav vse več časa namenjenega uigravanju številnih taktičnih zamislic strokovnega štaba. "Led je prebit. Za nami je zahteven uvodni cikel priprav in menim, da smo v Celju opravili dobro delo. Zdaj bo vse skupaj veliko lažje. Še posebej, ker si bo sledilo kar nekaj pripravljalnih tekem. Dan premora smo izkoristili za počitek. Takoj ob vnovičnem zboru v Ljubljani pa so misli znova pri košarki in verjamem, da bomo ob odličnem vzdušju stopnjevali našo pripravljenost in formo," je ob četrtkovem zboru za KZS dejal Žiga Dimec.

Slovenija bo letos četrtič udeleženec turnirja najboljših reprezentanc na svetu. Prvič je Slovenija na svetovnem prvenstvu nastopila leta 2006 prav na Japonskem, 2010 je igrala v Turčiji, 2014 pa v Španiji. V prvem delu prvenstva bo med 25. in 30. avgustom vsaka izmed reprezentanc odigrala tri tekme skupinskega dela. Slovenci se bodo kot nosilci skupine F na japonskem otoku Okinava v soboto, 26. avgusta, pomerili z Venezuelo, v ponedeljek, 28. avgusta, z Gruzijo ter za konec uvodnega skupinskega dela v sredo, 30. avgusta, še z Zelenortskimi otoki. 

Preberite še:

U18 Slovenija Francija  Rok Popovič
Sportal Mladi Slovenci po bolezni omagali v drugem polčasu
Slovenija Kitajska Jaka Blažič
Sportal "Dončić? Zagotovo se bo s tem veliko spremenilo."
Slovenija Kitajska Klemen Prepelić Bine Prepelič
Sportal "To se nam ne bi smelo dogajati"
slovenska košarkarska reprezentanca
Sportal Slovenci po pravi drami uspešno prestali prvi preizkus
slovenska košarkarska reprezentanca trening Jordan Morgan
Sportal Posebna odločitev, o kateri ne želi razmišljati
Ne spreglejte