Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Četrtek,
8. 11. 2018,
14.35

Osveženo pred

5 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,36

1

Natisni članek

Roman Lisac Zoran Martić Petrol Olimpija

Četrtek, 8. 11. 2018, 14.35

5 let, 5 mesecev

TEŽAVE ZA PETROL OLIMPIJO

Koliko kredita ima Zoran Martič?

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,36

1

Zoran Martič | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

"Še vedno ima moje zaupanje," po novem evropskem porazu in vse glasnejših kritikah na vprašanje o tresočem se stolčku trenerja košarkarjev Petrola Olimpije Zorana Martiča odgovarja direktor kluba Roman Lisac.

Petrol Olimpija Netunas Klaipeda liga prvakov
Sportal Nov poraz, ki se bo v anemičnem okolju hitro pozabil

Neptunas iz Klaipede je v pretežno apatičnem vzdušju skromno obiskane dvorane v Stožicah v sredo zvečer v petem krogu Fibine lige prvakov obrambno propustni in napadalno individualno usmerjeni Olimpiji prizadejal nov poraz. Že drugega ta teden, že četrtega v tem tekmovanju, skupno pa že desetega na 16 tekmah sezone 2018/19.

A skoraj toliko kot porazi vse manj številne navijače moti pomanjkanje bojevitosti, igralske požrtvovalnosti in ekipnega duha ter ponavljajoče se napake, hkrati pa mnogi pogrešajo sistem, v katerem bi vzklile obljubljene ideje o postopnem napredovanju in razvijanju obetavnih mladcev.

Ljubljanske tribune samevajo. | Foto: Vid Ponikvar/Sportida Ljubljanske tribune samevajo. Foto: Vid Ponikvar/Sportida

Martič ostaja trener

Da stanje ni dobro, predvsem pa je povsem drugačno od predsezonskih pričakovanj, se verjetno strinjajo vsi. Kaj pa odzivi? Na parketu in ob njem je sila medel. Zrcalijo se v ohlapnem igralskem (ne)upoštevanju trenerjevih napotkov, obrambni zadržanosti in iskanju individualnih poti, ki bolj kot ekipi koristijo statistiki.

"Imamo težave, ko naletimo na fizično močnejše ekipe. Lep primer je sredina tekma. Gostje so bili močnejši na vseh položajih," je ekipi v bran stopil trener Petrola Olimpije Zoran Martič, ki je sicer že znal omeniti svojo odgovornost, a je zavrnil možnost odstopa, nadaljnjo podporo pa mu daje tudi direktor Roman Lisac.

Roman Lisac ne skriva, da si je obetal boljšo sezono. | Foto: Vid Ponikvar Roman Lisac ne skriva, da si je obetal boljšo sezono. Foto: Vid Ponikvar Pritiski so, toda …

"Ima moje zaupanje. So pritiski, a ima moje zaupanje," je, vidno nejevoljen po novem porazu, na konkretno vprašanje o morebitni zamenjavi glavnega trenerja oziroma kreditu, ki ga še ima, odvrnil direktor Lisac in priznal, da se spoprijema s tovrstnimi namigi ali kar pritiski.

"Treba je upoštevati, kakšen je proračun. Olimpija deluje v okvirih razpoložljivega denarja. Tudi v okviru tega so še luknje, ki jih je treba pokriti," nadaljuje direktor in s tem nehote razkriva, da bi se ljubljanski klub ta trenutek le stežka podal po odmeven in preizkušen mednarodni trenerski nakup.

Po novem letu

Lisca smo ob tem spomnili tudi na septembrske besede o najbolj nadarjeni in igralsko potentni ekipi, ki bo "letela" po igrišču, a zaradi mladosti in neuigranosti potrebuje predvsem čas in potrpljenje.

"Še vedno stojim za temi besedami. Še vedno trdim, da imamo odlične posameznike. Potrebujemo pa še pravo kemijo. Verjamem, da bo slika drugačna. Po novem letu bodo igralci dali več," dodaja direktor, ki se strinja, da se Olimpija oddaljuje od evropskega cilja, torej preboja v drugi del Fibine lige prvakov, medtem ko pa vztraja pri vsaj petem mestu v ligi ABA in naslovu državnega prvaka.

Ta teden čakata Olimpijo še dve tekmi: v soboto proti Crveni zvezdi, v nedeljo proti Šenčurju. | Foto: Vid Ponikvar/Sportida Ta teden čakata Olimpijo še dve tekmi: v soboto proti Crveni zvezdi, v nedeljo proti Šenčurju. Foto: Vid Ponikvar/Sportida

Ujetniki treh front

Tako Lisac kot Martič negodujeta tudi nad igralskim ritmom, po katerem "zmaji" igrajo na treh frontah, in pri tem iščeta dobršen del razlogov za trenutno stanje.

"Nimamo tega luksuza, da bi ponavljajoče se napake in določene stvari, ki ne delujejo, detajlno odpravljali in popravljali. Nasprotniki se pripravljajo na nas. Kar pa poskušamo uvesti, nam zaradi neizkušenosti in drugih razlogov ne uspeva. Žal se na nasprotnika ne moremo pripravljati pet dni," pravi trener in dodaja: "Proti določenemu profilu ekip imamo težave. Nimamo kadra, s katerim bi proti takšnim ekipam lahko igrali. Vseeno pa pri določenih igralcih vidim korak naprej."

Luka Dončić
Sportal Porazi niso utišali hvalnic: Dončić kot novinec leta?
Ne spreglejte