Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Sreda,
23. 11. 2016,
13.46

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,05

Natisni članek

Sreda, 23. 11. 2016, 13.46

6 let, 7 mesecev

Ko zapojejo ljubljanske košarkarske pesti

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,05

Načrtovani sestanek o združenju oziroma povezovanju ljubljanskih košarkarskih klubov se je končal z incidentom in prihodom policistov.

V Ljubljani ne mečejo na isti koš. | Foto: V Ljubljani ne mečejo na isti koš.

Bolj kot prvi korak poskusa torkovega oblikovanja konzorcija ljubljanskih košarkarskih klubov odmeva incident, v katerega sta bila vpletena trener Olimpije Borut Fijavž in trener Parkljev Tone Corel. Primer je obravnavala tudi policija, ki je dogodek uvrstila v kategorijo kršenje javnega reda in miru ter Corelu izročila 300 evrov plačilnega naloga.

Olimpija: grožnja, napad …

Dan po incidentu so se pri KK Union Olimpija oglasili s sporočilom za javnost, v katerem trenerju Parkljev očitajo, da je s fizičnim napadom večkrat grozil že v preteklosti. "Začel je z agresivnim verbalnim obračunavanjem s trenerjem Fijavžem, ki je na provokacije reagiral le s tišino. Verbalno nasilje je takoj za tem žal prešlo še v fizični napad. Corel je z rokami zagrabil Fijavža in ga vrgel na tla," so dogodke opisali pri osrednjem ljubljanskem klubu in navedli, da je povod za dogodek "novačenje mladega košarkarja, sicer člana KK Logatec, ki naj bi si ga v svojih vrstah želeli tako Olimpija kot Parklji".

Corel: Nepotrebno napihovanje

Tovrsten povod je potrdil tudi Tone Corel, ki pa Olimpijino javno naznanjanje dogodka označuje za neprimerno. Pojasnil je tudi svoj pogled: "Res je prišlo do kratkega stika med dvema trenerjema, v katerem sem sogovornika s stolom položil na tla. Nobenih poškodb ali škode ni bilo. To je zapisano tudi v policijskem zapisniku."

Na dveh bregovih

"Incident ni osamljen, pač pa le vrhunec dolgoletnih vulgarnih izpadov gospoda Corela na igrišču in ob njem, pogosto začinjenim s kletvicami, grožnjami in tudi rasizmom, kar je bilo že večkrat sporočeno Košarkarski zvezi Slovenije," so dogodek obsodili pri Olimpiji. Corel, ki vodi Parklje v drugi slovenski ligi, odgovarja: "V ozadju je želja, da se oblati naš klub, ki se ne želi predati diktatu Olimpije."

Ne spreglejte