Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
12. 10. 2019,
7.00

Osveženo pred

4 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,02

7

Natisni članek

Dallas Mavericks NBA Luka Dončić Luka Dončić

Sobota, 12. 10. 2019, 7.00

4 leta, 6 mesecev

Liga NBA

Kljub 27 točkam in izjemnim trojkam Dončića nov poraz Dallasa #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,02

7

Luka Dončić | Luka Dončić je bil znova najboljši igralec svojega moštva, a je Dallas tudi tokrat izgubil. Proti ekipi Milwaukee Bucks so klonili s 111:118. | Foto Reuters

Luka Dončić je bil znova najboljši igralec svojega moštva, a je Dallas tudi tokrat izgubil. Proti ekipi Milwaukee Bucks so klonili s 111:118.

Foto: Reuters

V najmočnejši košarkarski ligi NBA se nadaljuje serija pripravljalnih tekem na novo sezono. Dallas Mavericks Luke Dončića so gostili Milwaukee Bucks in izgubili z rezultatom 111:118. To je že tretji poraz Teličkov na pripravljalnih tekmah, izgubili so tudi proti ekipama Oklahoma City Thunder in Detroit Pistons, a je mladi slovenski zvezdnik kljub porazu več kot blestel. Dosegel je 27 točk, tudi neverjetno trojko, ki že kroži po spletu.

Tri zaporedne trojke Dončića (zadnjo je zadel s sredine igrišča):

Luka Dončić je bil znova najboljši igralec v svojem moštvu. K rezultatskemu izkupičku 111 točk Dallasa je v dobrih 23 minutah na parketu prispeval 27 točk (met iz igre 6/13), sedem skokov in dve podaji ter ukradeno žogo. Dosegel je še pet trojk (5:8), od tega tri zapored, eno celo iz sredine igrišča, in bil uspešen tudi pri izvajanju prostih metov (10:11).

"Vedel sem, da sem lahko uspešen pri prostih metih. Vadil sem jih celo poletje," je za uradno spletno stran moštva povedal po tekmi. "Prav nič nisem bil zaskrbljen, samo nadaljevati moram v današnjem ritmu," je napovedal.

Oglejte si vrhunce obračuna med Dallasom in Milwaukeejem:

Novinec v Dallasu, 224 centimetrov visoki Srb Boban Marjanović, se je izkazal s 16 točkami, Justin Jackson jih je prispeval 13, Kristaps Porzingis pa 11.

Pripravljalno tekmo v dvorani American Airlines Centre si je ogledalo 17 tisoč ljubiteljev košarke.

MVP lanske sezone suvereno

Na zmagovalni strani Bucksov je s 34 točkami in 11 skoki izstopal grški košarkar Giannis Antetokounmpo, najkoristnejši igralec lige v prejšnji sezoni. 18 točk je dosegel Ersan Ilyasova, točko manj pa hrvaški košarkar Dragan Bender.

Bucks so z 31:24 povedli v prvi četrtini, v drugi so bili z 31:30 boljši Mavericks, v tretji so bili z naskokom boljši Bucks (38:27), v zadnji pa so prevladovali Mavericks (delni izid 29:19).

Goran Dragić (Miami Heat) in Vlatko Čančar (Denver Nuggets) sta imela prost večer.

Ne spreglejte