Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Ponedeljek,
4. 9. 2017,
18.11

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,65

Natisni članek

Goran Dragić Goran Dragić Klemen Prepelič EuroBasket 2017

Ponedeljek, 4. 9. 2017, 18.11

6 let, 6 mesecev

Klemen Prepelič jasen: Gremo na prvo mesto

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,65
Dragić, Prepelič, Dončić | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Naslednji obračun slovenske košarkarske reprezentance na EuroBasketu bo na papirju najlažji. Nasproti bo stala Islandija, ki je še brez zmage. Klemen Prepelič, odlično je odigral proti Grčiji, je kljub temu previden, čeprav se zaveda kakovosti naše izbrane vrste, ki si je z zmago proti Grčiji že zagotovila napredovanje v osmino finala.

Slovenija tri, Islandija nič. Takšna je bera zmag obeh ekip v prvih treh krogih evropskega prvenstva. Slovenski košarkarji so danes opravili trening v Hartwall areni in so z mislimi že pri Islandcih (tekma bo v torek ob 12.45), medtem ko so zmago proti Grčiji že pospravili v arhiv.

Naš fotograf Vid Ponikvar je zabeležil dogajanje ponedeljkovega treninga:

Fotogalerija
1 / 39

"Islandce smo dobro spoznali. Vemo, da so zelo neugodni. Postava je nizka, vsi lahko prodirajo in zadenejo od zunaj. Na papirju niso med favoriti, a imena ne igrajo vloge. Mi moramo pokazati našo prepoznavno igro. Če bo priložnost, da se nosilci spočijejo, bo to štab izkoristil. Odigrati moramo od začetka," se je severnjakov dotaknil Klemen Prepelič.

"Na evropskem prvenstvu se ne prodajamo, sicer pa imamo večdimenzionalno ekipo"

Klemen Prepelič | Foto: Vid Ponikvar Foto: Vid Ponikvar Na zadnji tekmi proti Grčiji je pokazal odlično igro in ob odsotnosti Gorana Dragića, ki je imel težave z osebnimi napakami, skupaj z Luko Dončićem odigral na visoki ravni, zato je bil razumljivo vesel svojega prispevka: "A po drugi strani individualna predstava zbledi v porazu. Mi smo zmagali in zmaga ima še večjo težo. To je najbolj pomembno. Tu smo, da se podrejamo ekipi, ne pa da se na evropskem prvenstvu prodajamo."

Kaj kapetan Dragić pomeni ekipi, se dobro zaveda tudi Prepelič, in to na vsakem koraku tudi izpostavlja: "Ko je Gogi v igri, se vse vrti okoli njega. On je verjetno najboljši igralec evropskega prvenstva. Igro gradimo okoli njega. Ko je odšel iz igre, smo vedeli, da moramo prevzeti odgovornost. Drugi smo pokazali kakovost in dokazali, da imamo večdimenzionalno ekipo."

"Gremo na prvo mesto"

Dragić, Prepelič, Dončić | Foto: Vid Ponikvar Foto: Vid Ponikvar Član francoskega Paris-Levalloisa spremlja, kaj se dogaja v Izraelu, kjer so reprezentance, s katerimi se bo križala naša izbrana vrsta v osmini finala, a ne gleda, koga bi si v Istanbulu želel v prvi tekmi izločilnih bojev: "Do konca skupinskega dela imamo še dve tekmi. Gremo na prvo mesto v skupini, nato bomo videli, kaj bo to prineslo."

Kot je že povedal selektor Igor Kokoškov, je tudi Prepelič prepričan, da se igra slovenske reprezentance dviga, a hkrati vidi še kar nekaj rezerv, in to je pred nadaljevanjem prvenstva dobrodošlo: "Iskreno mislim, da igramo boljšo obrambo kot na pripravljalnih tekmah. Tako lažje prihajamo do protinapadov. Moramo še bolje komunicirati. Želimo, da bi se še kdo razigral in bi imeli več igralcev v rotaciji."

Ne spreglejte