Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Torek,
8. 5. 2018,
14.20

Osveženo pred

5 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38

Natisni članek

Petrol Olimpija Rogaška Krka Sixt Primorska

Torek, 8. 5. 2018, 14.20

5 let, 12 mesecev

Pred polfinalom DP

Kdo lahko grozi Olimpiji?

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38

"Nismo v položaju, da bi lahko grozili Olimpiji," pred polfinalnim obračunom slovenskega košarkarskega prvenstva z Ljubljančani razmišlja trener Rogaške Damjan Novaković, medtem ko si v taboru Sixta Primorske in Krke z morebitnim finalnim tekmecem (še) ne belijo glave.

Rogaška vs. Olimpija: ponovitev finala 2017 | Foto: Vid Ponikvar Rogaška vs. Olimpija: ponovitev finala 2017 Foto: Vid Ponikvar

Petrol Olimpija – Rogaška in Sixt Primorska – Krka. To sta polfinalna para slovenskega košarkarskega prvenstva. Gre za dvojno ponovitev finala. Ljubljančani in Slatinčani so se namreč lani srečali v finalu slovenskega prvenstva, medtem ko so si Koprčani in Novomeščani nasproti stali v letošnjem finalu 2. lige ABA.

Tokrat jih čaka polfinalna serija na dve dobljeni tekmi. Prvi bosta na sporedu v sredo, povratni v soboto, morebitni tretji pa prihodnji ponedeljek. Olimpija se sicer poteguje že za 24. uvrstitev v finale (16 naslovov prvaka), Krka za deveto (sedem naslovov), Rogaška za tretjo v zadnjih štirih letih (še brez končne zmage), Primorska pa po osvojenem pokalu celo za prvo.

Koliko tekem?

"Pričakujem dobre tekme in upam na dober obisk. To je res ponovitev finala, a je položaj precej drugačen. Smo dobro pripravljeni, kar pa bomo morali potrditi tudi na igrišču," pred sredino tekmo v Stožicah razmišlja trener Petrola Olimpije Zoran Martič. Tekmec iz Rogaške Slatine Damjan Novaković mu odgovarja: "Nismo v najboljšem položaju, poleg tega pa nas čaka Olimpija, ki bo skušala izkoristiti premoč pod košem in bo pritiskala. Je v vlogi favorita, a predali se zanesljivo ne bomo. Svojo priložnost bomo iskali predvsem v prvi tekmi."

"Krka je naš stari znanec. Ima močno in izkušeno ekipo. Treba bo igrati z veliko energije. Mi smo sicer cilj izpolnili, a želimo še korak naprej, želimo v finale," pa pred dolenjsko-primorsko serijo razmišlja prvi mož Koprčanov Jurica Golemac, njegov tekmec Simon Petrov pa ga v napovedi dopolnjuje: "Naša forma je v vzponu. Dobili smo tri zaporedne tekme. Zdaj želimo to potrditi še v polfinalu."

Jadranski kvartet

Že pred polfinalom pa je znana tudi jadranska usoda četverice. Petrol Olimpija in Krka bosta v sezoni 2017/18 nastopali v prvi ligi ABA, Sixt Primorska in Rogaška pa sta si zagotovila nastop v 2. ligi ABA.

Video: Pred tekmo Petrol Olimpija – Rogaška 

Video: Pred tekmo Sixt Primorska – Krka

DP, polfinale:

Sreda – prvi tekmi
18.30 Petrol Olimpija – Rogaška
20.15 Sixt Primorska – Krka
Sobota – drugi tekmi
18.00 Krka – Sixt Primorska
20.00 Rogaška – Petrol Olimpija
Ponedeljek – morebitni tretji tekmi
18.30 Petrol Olimpija – Rogaška
20.15 Sixt Primorska – Krka

 

Ne spreglejte