Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
15. 11. 2023,
9.51

Osveženo pred

5 mesecev, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,38

Natisni članek

Klay Thompson Draymond Green Rudy Gobert Minnesota Timberwolves Golden State Warriors

Sreda, 15. 11. 2023, 9.51

5 mesecev, 2 tedna

Kaos v ligi NBA: vročekrvni Američan Francoza besno prijel za vrat #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,38
Draymond Green | V glavnih vlogah sta se med drugim znašla Draymond Green in Rudy Gobert. | Foto Reuters

V glavnih vlogah sta se med drugim znašla Draymond Green in Rudy Gobert.

Foto: Reuters

Medtem ko je za košarkarji Dallas Mavericks in Luko Dončićem noč za pozabo, v ligi NBA danes močno odmeva pretep, ki se je odvil na srečanju med Golden State Warriors in Minnesoto Timberwolves. Obračun je s 104:101 dobila Minnesota, a je srečanje vrhunec doživelo že po slabih dveh minutah igre.

Luka Dončić
Sportal Dončić in Dallas v New Orleansu trpela kot še nikoli v tej sezoni #video

V torek zvečer ni trajalo dolgo, da je dogajanje v San Franciscu doseglo vrelišče, potem ko so Warriors gostili Timberwolvse. Manj kot dve minuti po začetku tekme in še preden je bila dosežena ena sama točka, je manjši prepir nenadejano izbruhnil v splošen kaos in pretep.

Dogajanje je zavrelo ob napadu Warriorsov, ti so žogo prenesli na napadalno polovico, Jaden McDaniels je agresivno kril Klaya Thompsona, ta pa ga je nato nekoliko odrival. McDaniels ga je zatem potegnil za dres, mu ga strgal in nato sta se košarkarja zapletla v prepir. Stvari so se hitro stopnjevale, v spor so se vmešali praktično vsi akterji na parketu. Med najdejavnejšimi je bil med drugim vročekrvni in problematični Draymond Green, ki je bil v preteklosti zaradi nečednosti že večkrat v središču pozornosti. Ta se je spravil na Rudyja Goberta, ki se je prav tako vmešal v prepir, in ga prijel za vrat, kot da ga želi zadaviti, ter ga dlje časa držal v prijemu. Green in Gobert sta si sicer že aprila izmenjala nekaj vročih besed na družbenih omrežjih.

McDaniels, Thompson in Green so bili zatem vsi izključeni iz igre, ob tem so Warriors že pred srečanjem ostali brez Stephena Curryja zaradi zvina kolena.

Green se je sicer v težavah znašel že nekajkrat. Lani je bil v središču pozornosti, potem ko je v javnost prišel posnetek treninga Golden Stata, na katerem se je Green fizično lotil soigralca Jordana Poola, a si prislužil le finančno kazen brez suspenza. Zatem je v drugi tekmi prvega kroga končnice med Warriors in Sacramento Kings namerno stopil na Domantasa Sabonisa, ko je ta ležal na tleh, in si prislužil tekmo prepovedi. 

Še pred tem je nase neslavno opozoril v prvi tekmi konferenčnega polfinala v sezoni 2021/22 z Memphisom, na kateri je po napeti končnici slavil zmago Golden State. Takrat je bil izključen po namernem prekršku druge stopnje. Ko je čakal na sodniško odločitev, je plesal, dražil in izzival navijače. Dva dni pozneje se je s krvavim očesom odzval na provokacije navijačev s tem, da jim je pokazal oba sredinca. Pa tudi pred tem se je večkrat zapletel v spore in dokazoval, da mu hitro popustijo živci.

Preberite še:

LeBron James
Sportal Posebna čast za LeBrona Jamesa
Kristaps Porzingis, Boston Celtics
Sportal Boston Philadelphii diha za ovratnik, preobrat v Torontu
Michael Malone
Sportal Denver podaljšal pogodbo s šampionskim trenerjem
Ne spreglejte