Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Petek,
29. 3. 2019,
8.47

Osveženo pred

5 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,64

2

Natisni članek

NBA Goran Dragić Goran Dragić Luka Dončić Luka Dončić

Petek, 29. 3. 2019, 8.47

5 let

Liga NBA

Kaj je Goran Dragić po tekmi povedal Luki Dončiću? #video

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,64

2

Goran Dragić in Luka Dončić | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

V noči na petek so na svoj račun prišli slovenski ljubitelji košarke, saj sta se v ligi NBA srečali ekipi Miami Heat Gorana Dragića in Dallas Mavericks, kjer v svoji prvi sezoni v ligi NBA igra Luka Dončić. Na tekmi je bilo tudi dva tisoč slovenskih navijačev, nad katerimi sta bila naša košarkarska asa navdušena.

Luka Dončić Goran Dragić
Sportal Mojstrski Dragić v slovenskem kotlu v Miamiju zasenčil Dončića #video

Tekmo so na koncu dobili košarkarji Miamija (105:99), ki se še vedno borijo za uvrstitev v končnico. Več razlogov za veselje je imel 32-letni Goran Dragić, ki je bil s trojnim dvojčkom najboljši košarkar ekipa Miamija. Dragić je na tekmi dosegel 23 točk, 12 skokov in 11 asistenc.

Goran Dragić in Luka Dončić sta si že pred tekmo izmenjala nekaj besed.

Dragić je Luki zaželel vse najboljše

Gogi je po tekmi dejal, da je bila to za njegovo ekipo izjemno pomembna tekma. "Tukaj je dva tisoč slovenskih navijačev, ki so prišli pogledat mene in Luko. In seveda, ko igraš proti Luki, moraš igrati dobro. Zelo sem zadovoljen s predstavo naše ekipe in našo zmago. Gremo dalje," je uvodoma povedal Dragić, z Luko Dončićem eden glavnih akterjev ob osvojitvi zlate medalje na evropskem prvenstvu leta 2017.

Gogi in Luka sta si po tekmi izmenjala dresa in spregovorila nekaj besed. Po končani tekmi je Dragić o Luki govoril z izbranimi besedami. "Bilo je neverjetno. Luka je moj dobri prijatelj. Poleti sva veliko časa preživela skupaj. Prav tako sva bila sostanovalca, ko sva igrala za reprezentanco. Rekel sem mu, da naj še naprej tako dobro dela: 'Si neverjeten talent, želim ti vse najboljše in da bi bil brez poškodb.'"

"Če sem iskren, sem bil prvič v svoji karieri pred tekmo nervozen." | Foto: Gulliver/Getty Images "Če sem iskren, sem bil prvič v svoji karieri pred tekmo nervozen." Foto: Gulliver/Getty Images Dončiću se je to zgodilo prvič v karieri

Luka Dončić v krstni sezoni navdušuje s svojimi predstavami. Dvajsetletni slovenski košarkar, ki je še vedno eden izmed glavnih kandidatov za novinca leta v ligi NBA, je bil tudi tokrat najboljši košarkar Dallasa. Na tekmi proti Miamiju je dosegel 19 točk, osem skokov in sedem asistenc.

Čeprav je v svoji karieri odigral že kar nekaj pomembnih tekem in je vajen prevzemati odgovornost, je bilo tokrat malo drugače. "Bilo je super. Če sem iskren, sem bil prvič v svoji karieri pred tekmo nervozen. Bilo je drugače, ampak ta večer je bil zame nekaj posebnega."

Nad slovenskimi navijači je bil navdušen tudi Erik Spoelstra, trener Miami Heat. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Nad slovenskimi navijači je bil navdušen tudi Erik Spoelstra, trener Miami Heat. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Nad slovenskimi navijači je bil navdušen tudi trener Miamija

Miami je trenutno s 37 zmagami in 38 porazi znova na osmem mestu vzhodne konference, ki še vodi v končnico. Po tekmi je bil vidno zadovoljen tudi trener Miamija Erik Spoelstra, ki je pohvalil tako Luko kot slovenske navijače. "Počutil sem se, kot da bi bil v Ljubljani."

Mirjam Poterbin in Luka Dončić | Foto: Reuters Foto: Reuters Mirjam Poterbin: Da dva taka košarkarja zbereta toliko ljudi

Na tekmi je bila tudi Mirjam Poterbin, mama Luke Dončića. Tudi ona je bila presenečena nad številčnim obiskom slovenskih navijačev. "To je nekaj izjemnega, da dva taka košarkarja zbereta toliko ljudi. Vidi se, kako stopimo skupaj v športu, in sem ponosna nanje, da so prišli tako daleč," je dejala Poterbinova, ki ni pričakovala, da bo imel Luka tako uspešno uvodno sezono v ligi NBA.

"Jaz sem sicer vedela, da lahko igra v NBA, vseeno pa nismo pričakovali, da bo tako dobro. Bilo je veliko čustev, poleg nabora lige in sezona gre h koncu, je bila pa izjemna in upam, da bo tako nadaljeval," je o sinovi prvi sezoni med najboljšimi košarkarji sveta menila mama. (Vir: STA)

miami navijači
Sportal Nora slovenska noč in neobičajno priznanje Luke Dončića #foto #video
Ne spreglejte