Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
18. 8. 2014,
23.01

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Ponedeljek, 18. 8. 2014, 23.01

8 let

Jure Zdovc zadovoljen, ker so se fantje "stepli"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Iz tabora slovenske košarkarske reprezentance kljub porazu z Litvo prihajajo vedri toni, saj se je Slovenija pokazala v dobri luči.

"Pred tekmo sem fantom dejal, da so to tista prava srečanja, na katerih je užitek igrati. Nasproti smo imeli dobrega tekmeca, polno dvorano in nismo imeli česa izgubiti, saj sta manjkala Goran Dragić in Domen Lorbek. Zato smo igrali bolj sproščeno, več zadevali, predvsem visoki igralci. Miha Zupan je bil danes odlično razpoložen, Uroš Slokar pa še išče svoj met z razdalje. Ob koncu smo bili že malce utrujeni, imeli pa smo tudi težave z osebnimi napakami. Hkrati je Litva na parket postavila precej nizko postavo in prav eden od teh nižjih igralcev je dosegel ključno trojko, po kateri se nismo mogli več vrniti v igro," je bil slovenski selektor Jure Zdovc bistveno boljše volje kot dan prej po tekmi z Grčijo.

Preveč osebnih napak s prostim metom

"V splošnem gledano sem zadovoljen, saj smo se 'stepli', malce me moti le to, da osebnih napak ne delamo v pravih trenutkih. Preveč je takih, ko tekmec doseže koš in ima nato še prosti met, pa tudi ko nismo v bonusu, moramo biti bolj pozorni na ta segment igre. Kljub porazu pa nisem razočaran, saj so igralci pokazali pravi karakter. Očitno so dojeli, kaj sem jim želel sporočiti po tekmi z Grčijo, pomagal pa je tudi daljši sestanek pred odhodom v dvorano," je še povedal Zdovc.

"Soigralci so mi dobro podajali"

Miha Zupan je bil z 18 točkami prvi strelec Slovenije in tekme: "Po zelo slabi igri proti Grčiji, ko nismo igrali tako, kot je želel selektor, smo danes pokazali povsem drug obraz. Igrali smo kolektivno, čvrsto, žal nismo zmagali, a mislim, da smo vendarle pokazali, da se lahko kosamo z najboljšimi. Imamo še precej rezerve, formo stopnjujemo iz tekme v tekmo in na naslednjem turnirju v Ljubljani sem prepričan, da bomo boljši. Vrnil se bo Erazem Lorbek, tudi Goran Dragić nam bo priskočil na pomoč, tako da bodo gledalci v Stožicah videli, česa smo sposobni. Danes so mi soigralci dobro podajali, jaz sem upravičil njihovo zaupanje, vendar moj osebni dosežek ni pomemben, če Slovenija ne zmaga."

"Bili smo sproščeni"

Ob odsotnosti Domna Lorbka je svojo roko lahko bolje predstavil Klemen Prepelič: "Danes smo pred skoraj polno dvorano uživali v igri. Bili smo sproščeni, tisti, ki običajno nimamo toliko priložnosti za dokazovanje, smo to dobili, saj sta manjkala Goran Dragić in Domen Lorbek, hkrati pa nam je tudi selektor Jure Zdovc dejal, da se moramo pokazati v boljši luči. Žal nam je ob koncu zmanjkalo moči, morda energije, kar je Litva kot vrhunska ekipa znala kaznovati. Mislim, da imamo še precej rezerve. Zdaj se nam bo priključil Erazem Lorbek, v Ljubljani bosta igrala tudi Domen Lorbek in Goran Dragić, tako da bomo lahko pred domačimi gledalci pokazali pravi obraz."

Ne spreglejte