Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sreda,
14. 6. 2017,
18.20

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,98

Natisni članek

Jure Zdovc

Sreda, 14. 6. 2017, 18.20

6 let, 6 mesecev

Prihod Zdovca potrdili tudi pri Cedeviti. Bo sredino zamenjal tudi Filipovski?

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,98
Jure Zdovc | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Nekdanji slovenski selektor Jure Zdovc bo trenersko kariero nadaljeval na Hrvaškem. V prihodnji sezoni bo vodil Cedevito. Pojavljajo se tudi govorice, da si pri Galatasarayu želijo uslug Saša Filipovskega. Alexandar Đžikić je postal novi trener Budućnosti.

Ime Jureta Zdovca se je v zadnjem obdobju spet povezovalo z Union Olimpijo, vendar bo na čelu slednje ostal Gašper Okorn, ki je imel za seboj odlično sezono.

Zato pa je nekdanji selektor slovenske reprezentance našel okolje v neposredni bližini. V svojih vrstah so si ga zaželeli pri Cedeviti. To zanj ne bo prva trenerska izkušnja na Hrvaškem, saj je bil v sezoni 2003/04 že na čelu Splita.

Zdovc je v zadnji sezoni vodil grški AEK in ga zapustil po izpadu v osmini finala lige prvakov proti Monacu.

Motiv je evroliga

Zdovc je nad prvim vtisom navdušen. | Foto: Vid Ponikvar Zdovc je nad prvim vtisom navdušen. Foto: Vid Ponikvar "V veselje mi je, da sem prišel v ta klub. Nisem potreboval veliko časa, da sem sprejel ponudbo. Meni je v tem poslu zelo pomembno, da me nekdo želi. Ko vidiš, da te nekdo hoče pripeljati v svojo sredino, mi je takoj lažje. Ko je nekdo prišel k meni in me povabil v klub, sem to vedno sprejel. Cedevita je klub, ki je v zadnjem času v samem vrhu evropske košarke, rekel bi, da je celo bolj cenjen v tujini kot v regiji. Drugi razlog, da sem prišel, je športni motiv, da pridemo v evroligo. To lahko naredimo prek evropskega pokala ali lige Aba. Potrebujem nekaj časa, da vidim, kaj potrebujemo, nato pa bomo sestavili ekipo," je za STA dejal Zdovc, ki je tudi pohvalil klubske delovne pogoje: "V tako urejenem trening centru, kot je Dom košarke Cedevita, še nisem delal."

Vse bolj pa poti vodijo v to smer, da bi lahko trenersko okolje zamenjal tudi Sašo Filipovski. Po odlični sezoni pri Banvitu, s katerim ima sicer še enoletno pogodbo, so se za njegove usluge zagreli drugi klubi.

Iz Turčije prihaja novica, da naj bi bil Filipovski najboljša izbira za Galatasaray, ki je v pretekli sezoni igral v ligi prvakov.

Jasno pa je postalo, da bo Alexandar Džikić, ki je v pretekli sezoni poveljeval Partizanu, v novi vodil Budućnost.

Ne spreglejte