Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Ponedeljek,
6. 6. 2011,
9.52

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Goran Jagodnik Union Olimpija Krka

Ponedeljek, 6. 6. 2011, 9.52

8 let

Jagodnik želi naslov in ostati pri Olimpiji

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Po katastrofalni predstavi minuli četrtek so se košarkarji Olimpije v soboto vnovič vrnili v boj za naslov. Junak velike zmage Goran Jagodnik poudarja, da bo za torkov uspeh treba kontrolirati skok.

V Novem mestu je bilo minuli teden povsem v znamenju Krke, ki je slovenskega evroligaša dobesedno povozila. Na koncu je bil rezultat prve tekme finala 78:55. Drugačen obraz pa so Ljubljančani pokazali v Stožicah, predvsem kar se tiče obrambe, medtem ko je igra v napadu še vedno šepala. Tudi košarkarje Olimpije pa so Novomeščani presenetili s tako suverenostjo v zadnjih dveh tekmah, saj so imeli praktično vseskozi nadzor nad dogajanjem na parketu. "Dokaj lahko so nas premagali doma, mi pa smo v Stožicah prišli do uspeha skozi šivankino uho. V Novem mestu želimo narediti 'break' in si tako utreti pot k naslovu državnega prvaka. Krka je sicer zelo suverena v finalu. Tudi v soboto je bila. Mučimo se in ne pridemo do svoje igre. Težave imamo s skokom in ne uspe nam razviti protinapadov. Upam, da bomo popravili te elemente in se s hitrimi napadi razigrali. Zelo težko namreč igramo na postavljeno obrambo," vidi pot do torkove zmage kapetan "zmajev" Goran Jagodnik.

Prav najstarejši član Olimpije je prinesel svojemu moštvu v soboto zmago, potem ko je zadel z zvokom sirene za 61:59. "Verjamem, da nas je ta koš dvignil. Po veliki četrtkovi evforiji smo jih v Stožicah malce spustili na realna tla. Če bo kontrolirali skok, bi še lažje zmagali. Imamo dosti rezerve za torek," pravi MVP evrolige za mesec oktober 2010.

Čeprav se sezona še ni zaključila, pa si "Jagoda", ki je 23. maja dopolnil 37 let, želi, da bi tudi v prihodnji sezoni ostal v Ljubljani in sklenil dolgo košarkarsko pot. "Najprej moramo uspešno zaključiti sezono z naslovom, nato pa se bomo pogovarjali. Ne skrivam želje, da bi ostal, vendar mora biti interes z obeh strani."

Ne spreglejte