Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Ponedeljek,
7. 11. 2016,
6.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75

Natisni članek

Alen Omić Sašo Filipovski Gašper Vidmar Edo Murić Jaka Klobučar Jaka Blažič Luka Dončić Luka Dončić Zoran Dragić Klemen Prepelič

Ponedeljek, 7. 11. 2016, 6.00

6 let, 6 mesecev

Legionarji

Izvrstni Blažič, Prepelič in Klobučar, Dončić na derbiju na trdnih tleh

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75

Za slovenskimi košarkarji, ki si kruh služijo v tujini, je pester konec tedna. Klemen Prepelič, Jaka Blažič in Jaka Klobučar so bili gonilne sile pri novih zmagah. Luka Dončić je doživel španski el clasico, v Turčiji še naprej blesti trojček Filipovskega, Murića in Vidmarja, neporažen pa je v Italiji tudi Zoran Dragić.

Klemen Prepelič je bil v Franciji razigran. | Foto: Grega Valančič/Sportida Klemen Prepelič je bil v Franciji razigran. Foto: Grega Valančič/Sportida V Franciji smo lahko spremljali slovenski derbi med Klemnom Prepeličem (Limoges) in Miho Vašlom (Chalons). Bistveno več razloga za zadovoljstvo je imel Prepelič, ki se je s 87:62 veselil prepričljive zmage, povrhu vsega pa je bil zelo razpoložen za igro.

V 25 minutah igre je dosegel kar 20 točk (met za tri točk 4/6, za dve 3/6, prosti mesti 2/2), dodal še pet skokov, s statističnim indeksom 24 pa bil prvi mož dvoboja. Vašl je v 16 minutah igre dosegel štiri točke.

V Bolgariji je prav tako visoko zmagal Lukoil Academic, ki je z 90:52 preskočil Levski. Saša Zagorac je igral pet minut in v tem času dosegel dve trojki.

V regionalni ligi ABA je Blaž Mahkovic na gostovanju pri Zadru zmagal 90:83, za Igokeo pa je v šestih minutah prispeval dve točki.

Mlada zasedba Mega Leksa je doma gostila Krko. Slovenski predstavnik se je na koncu razveselil zmage s 96:95, pri poraženem moštvu pa je 16 minut igral tudi nadarjeni Vlatko Čančar. V tem času je dosegel štiri točke in pet podaj.  

Blažič prvo ime, Dončić na derbiju v Barceloni s sklonjeno glavo

Zoran Dragić v Italiji še naprej ostaja neporažen. | Foto: Grega Valančič/Sportida Zoran Dragić v Italiji še naprej ostaja neporažen. Foto: Grega Valančič/Sportida

V Nemčiji je Aleksej Nikolić, sicer član evroligaša Brose Bamberg, spet igral za drugoligaša Baunach in prispeval levji delež k zmagi z 72:56. Na parketu je prebil 37 minut, pohvalil pa se je lahko s 17 točkami, sedmimi podajami, petimi skoki in kar štirimi ukradenimi žogami.

Zoran Dragić tudi po šestem krogu italijanskega prvenstva ostaja neporažen. S soigralci Olimpia Milano je s 100:97 premagal moštvo iz Torina. Zoki je dobil 21 minut priložnosti, v tem času pa dosegel devet točk, pet skokov in podajo.

Nove zmage se je v Estoniji veselil tudi Domen Bratož, ki je za zmago Raple z 82:76 prispeval 17 točk, pet podaj in pet skokov.

V Španiji je bilo vse v znamenju velikega derbija med Barcelono in Real Madridom. Tokratni el clasico so s 85:75 dobili Katalonci. Hrvat Ante Tomić je bil s statističnim indeksom 33 (19 točk, sedem skokov in pet podaj) prvo ime dvoboja. Derbi je na svoji koži občutil tudi Luka Dončić. Tokrat je imel težave z osebnimi napakami, saj si je v 13 minutah prislužil štiri. V tem času je dosegel dve točki in dva skoka.

Zato pa je v dresu Baskonie blestel Jaka Blažič. Pri zmagi z 82:69 je bil s 17 točkami (met za dve točki 5/5, prosti meti 7/9) najboljši strelec, vknjižil pa je še štiri skoke in podajo.

Nezaustavljivi trojček Filipovskega, Vidmarja in Murića

Gašper Vidmar in Edo Murić sta pod taktirko Saša Filipovskega spet zmagala. Njihov Banvit je v turškem prvenstvu neporažen. | Foto: Vid Ponikvar Gašper Vidmar in Edo Murić sta pod taktirko Saša Filipovskega spet zmagala. Njihov Banvit je v turškem prvenstvu neporažen. Foto: Vid Ponikvar Premierne zmage v španskem prvenstvu se je razveselil Luka Rupnik, ki je nedavno v prvoligaško druščino presedlal iz drugoligaške konkurence. Fuenlabrada je na domačem parketu s 73:68 premagala Valencio, Luka pa je tekmo začel v prvi peterki. Po 21 minutah igre je v njegovi statistiki pisalo pet točk, štiri podaje in dva skoka.

Velike zmage se je veselil tudi drugi Luka v Španiji. Luka Lapornik je na kolena spravil Unicajo. K zmagi Joventuta z 82:79 je prispeval deset točk, na parketu pa prebil 11 minut.

Boštjan Nachbar je z Betisom gostoval na Gran Canarii in visoko izgubil z 62:82 – v 20 minutah je dosegel sedem točk.

V Turčiji je povsem sam vrhu Banvit, kjer niti vleče slovenska trojica. Sašo Filipovski, Edo Murić in Gašper Vidmar so se veselil še pete zmage v turškem prvenstvu in če štejemo še evropske nastope, sploh ne poznajo poraza v tej sezoni. Tokrat je na gostovanju s 102:98 padel Balikesir. Vidmar je k uspehu prispeval 16 točk in bil iz igre nezgrešljiv (met za dve točki 7/7), zadel pa je dva od štirih prostih metov. Murić je sedmim točkam dodal ravno toliko skokov in še dve podaji.

Ali bo Banvit po petem krogu ostal povsem sam na prvem mestu, bo znano danes, ko bo Alen Omić z Anadolu Efesom, ki je prav tako še neporažen, gostoval pri Tofašu.

Izvrstno predstavo je prikazal tudi Jaka Klobučar, ki je bil z 19 točkami (met za tri točke 3/3, za dve točki 3/5, prosti meti 1/2), tremi skoki in podajami prvo ime dvoboja, njegov Istanbul BB pa je s 87:85 premagal Ušak.

Serijo porazov pa nadaljuje Gaziantep Jureta Balažiča, ki je tokrat izgubil proti Demirju (68:73). Slovenski košarkar je v 35 minutah dosegel sedem točk.

Ne spreglejte