Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Torek,
15. 8. 2017,
12.00

Osveženo pred

2 leti, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,58

1

Natisni članek

Jaka Blažič EuroBasket 2017

Torek, 15. 8. 2017, 12.00

2 leti, 8 mesecev

Jaka Blažič o klubski sezoni in reprezentančnem poletju

"Iskal sem in še vedno iščem vlogo"

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,58

1

Jaka Blažič | Foto Grega Valančič/Sportida

Foto: Grega Valančič/Sportida

Evropsko prvenstvo v košarki se nezadržno približuje, do prve slovenske tekme je le še 16 dni, pravo formo pa išče branilec v naši izbrani vrsti Jaka Blažič, ki se je dvignil na zadnji tekmi proti Ukrajini. Klubska sezona je bila zanj turbulentna, zato se je odločil, da odide tja, kjer si ga trener želi.

Jaka Blažič je na prvih pripravljalnih tekmah igral v krču, met mu ni in ni stekel. Razlog, da do zdaj ni bil pravi, lahko najdemo tudi v klubski sezoni, saj je pri Baskonii pobiral drobtinice na parketu in imel drugačno vlogo kot sicer.

"V zadnjem mesecu v klubu res nisem veliko igral. Nekaj časa sem potreboval, da sem v reprezentanci prišel v ritem. Tudi na treningu se skušam dvigniti in kdaj vržem kak met preveč. To je vse zato, da bom na prvenstvu pravi. Kot lahko jaz pomagam ekipi, lahko ekipa meni, da bom dobro pripravljen in da bom postal bolj samozavesten," je Jaka optimističen.

"Nisem bil edini krivec, zato sem se odločil, da grem"

"Krivda je bila tudi na meni, ker nisem upošteval trenerja, kot bi ga lahko. Po drugi strani pa ne morem reči, da sem bil kriv le jaz. Zato sem se odločil, da grem v klub, kjer me trener hoče in kjer bom lahko pokazal, da lahko igram," je o klubski sezoni pri Baskonii dejal Blažič. | Foto: Grega Valančič/Sportida "Krivda je bila tudi na meni, ker nisem upošteval trenerja, kot bi ga lahko. Po drugi strani pa ne morem reči, da sem bil kriv le jaz. Zato sem se odločil, da grem v klub, kjer me trener hoče in kjer bom lahko pokazal, da lahko igram," je o klubski sezoni pri Baskonii dejal Blažič. Foto: Grega Valančič/Sportida Pravi, da razlog, zakaj je bilo v baskovskem klubu tako, ni le v njem. 

"Sezona je bila turbulentna. Na začetku sem dobil priložnost, nato ne več, kar je bil zame šok. Trener je od mene zahteval drugačen način igre, ki ga sicer sam gojim. Ni bilo to, kar sem pričakoval. Krivda je bila tudi na meni, ker nisem upošteval trenerja, kot bi ga lahko. Po drugi strani pa ne morem reči, da je bila le moja krivda. Zato sem se odločil, da grem, in sicer v klub, kjer me trener hoče in kjer bom lahko pokazal, da lahko igram. Vsako leto se kaj novega naučim. Upam, da variacij in pretresov ne bo več. Temu se moram posvetiti," pravi novi član Andorre, za katero se je odločil po pogovoru s trenerjem in dejstvom, da španski klub igra v Eurocupu.

Na zadnji pripravljalni tekmi proti Ukrajini se je pokazal v luči, kot smo ga vajeni. Dosegel je 14 točk, spet pa so bili na njegovem meniju hitri protinapadi, zadete trojke in ogromno energije.

"Iskal sem in še vedno iščem vlogo v reprezentanci. Proti Ukrajini je bilo že boljše. Upam, da bom v prihodnjih dveh tednih nadgradil in našel vlogo, ki si jo želim. V napadu sem morda kdaj tudi posilil kakšen met, vendar v želji, da pridem na prvenstvo in pomagam reprezentanci po najboljših močeh," o letošnjih predstavah v reprezentanci pravi Blažič. 

"Upam, da bomo v Izraelu dobro prestali test"

"Proti Ukrajini je bilo že boljše. Upam, da bom v prihodnjih dveh tednih nadgradil in našel vlogo, ki si jo želim." | Foto: Grega Valančič/Sportida "Proti Ukrajini je bilo že boljše. Upam, da bom v prihodnjih dveh tednih nadgradil in našel vlogo, ki si jo želim." Foto: Grega Valančič/Sportida Za slovensko reprezentanco pa bo ta konec tedna poseben izziv. Gostovanje v Izraelu bo minilo brez slovenskih navijačev, zato bosta testa proti Izraelu in Turčiji pravšnja, da košarkarji vidijo, kako je igrati brez pomoči navijačev.

"Tuji teren je zelo pomemben. Na evropskem prvenstvu na Finskem ne bo veliko slovenskih navijačev in moramo biti navajeni na tuje terene. Pomembna bo naša reakcija, kako bomo odigrali in se motivirali. Lažje je igrati, če imaš podporo. Upam, da bomo v Izraelu dobro prestali test," je še dejal Blažič, ki je tako kot vsi njegovi reprezentančni kolegi po dnevu premora spet zavrtel kolesja priprav na EuroBasket, ki ga bo Slovenija začela 31. avgusta proti Poljski – v skupini na Finskem bodo še domača izbrana vrsta, Grčija, Francija in Islandija.

Ne spreglejte